Головна Новини Суспільство Біженці У Німеччині кількість українських біженців сягнула нового максимуму
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині кількість українських біженців сягнула нового максимуму

Наразі по всій Німеччині зареєстровано близько 1,65 мільйона українців

22 березня 2024, 17:00
Поділіться публікацією:

Згідно з останніми даними Міністерства внутрішніх справ Німеччини, кількість українських біженців, зареєстрованих на території країни, становить близько 1,65 мільйона осіб, що на чверть мільйона більше, ніж рік тому.

У Німеччині кількість українських біженців сягнула нового максимуму

Скільки українців виїхали в Німеччину?

"За даними, станом на 12 березня у федеральному відомстві у справах міграції та біженців (Bamf) зареєстровано близько 1,65 млн українців. Рік тому їх було 1,4 мільйони", — повідомляє видання Spiegel. 

Німеччина відіграє ключову роль у наданні притулку тим, хто втікає від війни. Ханс-Екхард Зоммер, керівник Bamf, нещодавно зазначив перед комітетом внутрішніх справ Бундестагу, що кількість українців, які прибувають до країни, значно перевищує кількість заявок на притулок від громадян інших держав. Це вказує на особливу вагомість кризи, з якою зіштовхнулася Україна, та готовність Німеччини надавати захист та підтримку.

Депутат від Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Александр Тром підкреслив необхідність працювати над рівномірнішим розподілом українських біженців, які прибувають до Європи. Цей заклик відображає зростаюче розуміння того, що, незважаючи на значну готовність та здатність Німеччини приймати біженців, потрібно знайти способи для розподілу навантаження між різними країнами Європейського Союзу. "Німеччина досягає своїх меж", — вказав Тром, акцентуючи на важливості європейської солідарності у вирішенні міграційних викликів.

Нагадаємо, що Чехія завершила прийом заявок на продовження статусу тимчасового захисту для українських біженців 15 березня. Ті, хто не встиг зареєструватись у строк, втратять свій статус після 31 березня 2024 року. Цю інформацію було опубліковано на офіційній сторінці чеського Міністерства внутрішніх справ, присвяченій українським біженцям "Naši Ukrajinci".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини