Головна Новини Суспільство Біженці Українські біженці можуть втратити захист у Чехії: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські біженці можуть втратити захист у Чехії: що сталося

Ті, хто не встиг зареєструватися онлайн, втратять статус після 31 березня

21 березня 2024, 10:46
Поділіться публікацією:

Чехія завершила прийом заявок на продовження статусу тимчасового захисту для українських біженців 15 березня. Ті, хто не встиг зареєструватись у строк, втратять свій статус після 31 березня 2024 року. Цю інформацію було опубліковано на офіційній сторінці чеського Міністерства внутрішніх справ, присвяченій українським біженцям "Naši Ukrajinci".

Українські біженці можуть втратити захист у Чехії: що сталося

Українців у Чехії можуть втратити захист до 31 березня

Людям, які не зареєструвалися вчасно, все ж таки є можливість звернутися за захистом знову. Однак процес включатиме перевірку підстав для надання захисту, як за першої подачі. Отримання тимчасового захисту у минулому не гарантує його автоматичного продовження.

Важливо, що повторне надання захисту не обов'язково дасть право на колишні види державної допомоги, наприклад безкоштовне медичне страхування.

Для подання заяви на отримання чи продовження тимчасового захисту українці можуть звернутися до Крайових центрів допомоги Україні (KACPU), які розташовані у різних регіонах Чехії та Празі. Центри пропонують допомогу та інформацію щодо процесу реєстрації та доступних послуг.

Також існують пункти для звернення за екстреним житлом в Остраві та Брно. Для тих, хто шукає довгострокове житло, слід звернутись до KACPU в Остраві.

Раніше "Коментарі" писали, що з 1 вересня 2024 року у Чехії почнуть діяти оновлені правила підтримки українських біженців. Серед ключових змін – скорочення максимального терміну безкоштовного проживання у житлі з 150 до 90 днів. Нововведення торкнуться всіх біженців без винятку, у тому числі вразливі категорії громадян, такі як багатодітні сім'ї, люди похилого віку віком від 65 років, вагітні жінки та особи з інвалідністю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини