Головна Новини Суспільство Біженці В Естонії змінився рівень підтримки українських біженців
commentss НОВИНИ Всі новини

В Естонії змінився рівень підтримки українських біженців

Після падіння рівня підтримки біженців з України в Естонії, він знову зріс.

4 лютого 2024, 10:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В Естонії зріс рівень підтримки прийому українських біженців, які втікають від російської агресії. У вересні 2023 року підтримка естонців впала до найнижчого показника, однак знову зросла у грудні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання ERR.

В Естонії змінився рівень підтримки українських біженців

Українські біженці. Фото з відкритих джерел

Найнижчий показник в Естонії щодо позитивного ставлення до прийому біженців з України становив 60% у вересні, однак вже у грудні показник зріс до 63% прихильників. Проти українських біженців у вересні 2023 року виступив 31% опитаних, а в грудні 30%.

Також естонців запитали про їх ставлення до прийому громадян Росії. Згідно з опитуванням 49% естонців підтримують прийом росіян в країні. Крім того, 45% естонців схвально ставлять до прийому осіб без громадянства.

Опитування щодо ставлення естонців до біженців з України та інших країн провела компанія Turu-uuringute AS на замовлення Державної канцелярії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ООН підрахували, скільки українських біженців планують повернутись в Україну. Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді заявив, що в Україну планує повернутись до 80% біженців. Також Гранді назвав кілька основних проблем з якими стикаються біженці в інших країнах.

Також "Коментарі" писали, що під час зустрічі з лідеркою Естонії Каєю Каллас Володимир Зеленський заявив про необхідність повернення українських біженців в Україну. За його словами не обов'язково для мобілізації, а хоча б для сплати податків, які пішли б на армію. На це відреагували в Естонії та пояснили, що не будуть висилати українських біженців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини