Головна Новини Суспільство Біженці Українські біженці втрачають допомогу в одній з країн
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські біженці втрачають допомогу в одній з країн

У Шотландії скасовують допомогу для біженців з України щодо безкоштовного житла.

7 січня 2024, 09:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські біженці у Шотландії втратять можливість отримати пільгове житло на короткий час при переїзді в країну. Раніше біженців з України могли безкоштовно поселити у готелях або на круїзних лайнерах. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Scotsman.

Українські біженці втрачають допомогу в одній з країн

У Шотландії скасують безкоштовне житло для біженців з України. Фото з відкритих джерел

Минулого року уряд Шотландії виділив близько 10 мільйонів фунтів для місцевих рад на фінансування житла для українських біженців. Однак перед Різдвом до місцевої влади прийшло повідомлення, що уряд країни не зможе відновити програму у 2024 році через фінансові труднощі.

На такі повідомлення негативно відреагували представники регіональної влади Шотландії. Заступниця голови міської ради Единбурга Меді Вотт назвала таке повідомлення "шоком", особливо для підтримки тисяч людей, які постраждали від російської агресії та починають нове життя у Шотландії.

Також негативно відреагувала і шотландська опозиція на урядове повідомлення про скорочення допомоги українцям.

"Було б зрадою, якби SNP не витримала своєї високої риторики з перших днів цієї кризи та порушила свої обіцянки тим, хто тікає від цієї жахливої війни", — заявив депутат від Лейбористської партії Марк Гріффін.

Інший депутат Алекс Коул-Гамільтон, який прийняв біженців з України також розкритикував шотландський уряд зазначивши, що провладна партія отримала позитивну "пресу та фотографії" допомоги мігрантам, однак тепер їм "байдуже до українських біженців".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ірландія, яка пропонувала найбільші виплати для українських біженців, скорочує їх у 6 разів.

Також "Коментарі" писали про Норвегію, яка зробила попередження для українських біженців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини