Головна Новини Суспільство Біженці У Норвегії зробили попередження для українських біженців
commentss НОВИНИ Всі новини

У Норвегії зробили попередження для українських біженців

Скандинавська країна скасує допомогу українським біженцям, якщо вони їздитимуть в Україну та повертатимуться до Норвегії.

27 грудня 2023, 09:50 comments1173
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Згідно з новими міграційними правилами українці можуть втратити статус біженця, якщо повернуться додому на новорічні свята, або в інші дні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву на порталі уряду Норвегії.

У Норвегії зробили попередження для українських біженців

Українські біженці. Фото з відкритих джерел

Міністерство юстиції Норвегії у грудні видало нові вказівки для Норвезького директорату імміграції (UDI), які дозволяють скасовувати тимчасовий захист, якщо українські біженці повертаються в Україну.

"Якщо українці з тимчасовим колективним захистом подорожують між Норвегією та Україною, то це означатиме, що вони більше не потребують захисту в Норвегії", — сказала міністерка Емілі Мель.

За її словами тепер до українських біженців будуть ставитись так само, як і до мігрантів з інших країн, які мають тимчасовий захист у скандинавській країні.

"Віднині я хочу ставитися однаково як і до українців та і до представників інших національностей, коли йде мова про наслідки які виникають в результаті від таких поїздок", – додала Мель.

Разом з тим, на порталі уряду Норвегії вказано, що у дуже особливих випадках можливість відвідати рідну країну буде збережена. Однак які випадки є особливими не повідомляється.

Наразі в Норвегії перебуває близько 70 тис. українських біженців. З яких 20 тис. приїхало в скандинавську країну восени цього року. Збільшення кількості біженців пояснюють тривалістю війни в Україні. Щомісячна допомога для українських біженців у Норвегії складає 650 євро та 250-350 євро на кожну дитину. Крім того, під час інтеграційної програми біженці отримують близько 1400 євро, однак тоді вони оплачують комунальні послуги та житло.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ірландії протестують проти українських біженців.

Також "Коментарі" писали про українських біженців, які потрапляють в аферу у Великій Британії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини