Головна Новини Суспільство Біженці Українські біженці виїжджають із деяких країн Європи: причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські біженці виїжджають із деяких країн Європи: причина

Під тимчасовим захистом у ЄС залишається 4,3 мільйона українців

11 березня 2024, 16:35
Поділіться публікацією:
Ситуація з українськими біженцями в країнах Європейського Союзу зазнає значних змін. Згідно з останніми даними Євростату, на сьогодні під тимчасовим захистом у ЄС перебувають понад 4,3 мільйони українців.
Німеччина, Польща та Чехія виявилися лідерами серед країн, які надали притулок українцям. Німеччина прийняла найбільшу кількість біженців, на її частку припадає майже третина всіх українців, які шукають захисту в ЄС. За нею слідує Польща з 22,1% і Чехія — з 8,9%. Ці країни стали не лише притулком, а й місцем нової надії для багатьох.
Так, на початку 2024 року кількість українців, які виїхали до Європи, знову зросла. Найбільше українців приїхало Німеччину, Чехію та Іспанію. Водночас деякі країни зіткнулися із масовим виїздом українських біженців. Значне скорочення кількості українців спостерігалося в Італії, Польщі, а також в Естонії, Франції та Люксембурзі.
Ця динаміка може бути зумовлена різними факторами, включаючи економічні можливості, соціальну адаптацію та рівень інтеграції до суспільства приймаючої країни. Також на вибір міграційного спрямування впливають і сімейні зв'язки, і суспільно-політична ситуація у країнах ЄС.
Раніше, "Коментарі" писали, що за офіційними даними Прикордонного агентства Канади, з моменту початку повномасштабного вторгнення понад 248 тисяч українських біженців приїхали до Канади у пошуках нового будинку
Нагадаємо, що Нідерланди планують ухвалити нові зобов'язання для українських біженців . Одна з ініціатив пропонує щомісяця стягувати 350 євро із працюючих українців.

Українські біженці виїжджають із деяких країн Європи: причина

Українці виїжджають із популярної країни ЄС



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини