Головна Новини Суспільство Біженці Працевлаштованих українських біженців хочуть змусити платити по 350 євро щомісяця
commentss НОВИНИ Всі новини

Працевлаштованих українських біженців хочуть змусити платити по 350 євро щомісяця

Нідерланди планують ухвалити нові зобов'язання для українських біженців. Одна з ініціатив пропонує щомісячно стягувати 350 євро з працюючих українців.

7 березня 2024, 08:25 comments1738
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Нідерландах обговорюють можливість стягнення обов’язкової плати з українських біженців. Ці кошти стали б частиною оплати за проживання у притулках для біженців. 

Працевлаштованих українських біженців хочуть змусити платити по 350 євро щомісяця

Українські біженці. Фото з відкритих джерел

Держсекретар з питань притулків у Нідерландах Ерік ван дер Бург, який невдовзі залишить свою посаду, заявив, що більшість у Палаті представників хочуть, щоб працевлаштовані українці допомагали оплачувати функціонування притулків. 

Ван дер Бург вказує, що попри спільне бачення різних партій щодо питання необхідності допомоги притулкам, кожна партія бачить інший механізм щодо українських біженців. Таким чином, держсекретар заявив, що сам створить необхідні зобов’язання у Нідерландах щодо українських біженців.

"Працевлаштовані українці незабаром будуть платити 105 євро з людини за газ, воду та світло. Крім того, ті, хто не отримує харчування, але має "обслуговування на місці", повинні платити 242,48 євро за дорослого на місяць", — заявив Ерік ван дер Бург.

Також у палаті представників Нідерландів обговорювали питання обов’язкових страхових внесків від українських біженців, однак вирішили відмовитись від цієї ідеї. За словами держсекретаря з питань притулків у Нідерландах фінансова вигода від страхового зобов'язання є недостатньою.

Наразі нові правила перебувають у процесі обговорення і остаточне рішення з’явиться згодом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Норвегії скандал через українських біженців. Дії норвезького міста назвали расистськими.

Також "Коментарі" писали про країну ЄС, у якій українським біженцям найважче знайти роботу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини