Головна Новини Суспільство Біженці У цій країні ЄС українським біженцям найважче знайти роботу: дві причини
commentss НОВИНИ Всі новини

У цій країні ЄС українським біженцям найважче знайти роботу: дві причини

Через високу фінансову допомогу та наявність вищої освіти українські біженці не можуть знайти роботу в Німеччині.

5 лютого 2024, 15:30 comments1347
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Один з найвищих показників зайнятості серед українських біженців в Європі спостерігається у Данії – 78%, тоді як найменший у Німеччині – 25,2%. Ймовірною причиною цього стали вища допомога для біженців в Німеччині у порівнянні з іншими країнами ЄС та довгий процес визнання українських сертифікатів про освіту.

У цій країні ЄС українським біженцям найважче знайти роботу: дві причини

Українським біженцям найважче знайти роботу в Німеччині. Фото з відкритих джерел

Політолог Дітріх Тренхардт з Мюнстерського університет оприлюднив статистику Фонду Фрідріха Еберта щодо зайнятості українських біженців у країнах ЄС. Згідно з цими показниками українці найшвидше знаходять роботу в Данії – 78%. У Чехії та Польщі працюють 66% та 65% біженців з України. Також більша частина українських біженців знайшли роботу у Швеції, Великій Британії та Нідерландах.

Законодавчі вимоги фактично однакові в усіх країнах ЄС, де біженці з України набувають статусу тимчасового захисту без складної процедури надання притулку, інтегруються в системи охорони здоров'я та соціального захисту та одразу отримують право на роботу. Однак, на загальному фоні понад половини працевлаштованих біженців виділяється Німеччина, де цей показник становить 25,2%.

Німецьке видання Bild вказує на дві основні причини таких відмінностей в Німеччині. Перша полягає у фінансовій допомозі українським біженцям в Німеччині, яка становить 563 євро на місяць. Тоді як в Чехії біженцям з України виплачують 200 євро, а у Польщі сьогодні є лише одноразова виплата 66 євро та допомога на дитину 110 євро на місяць.

Іншою причиною низького рівня працевлаштування є те, що близько 72% українських біженців мають вищу освіту, що робить за німецькими стандартами надкваліфікованими спеціалістами. Однак в Німеччині відбувається тривалий процес визнання документів про освіту з України. Крім того, німці вказують, що біженцям також не вистачає мовних навичок, однак це питання вирішується кількамісячними мовними курсами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Німеччині назвали виплати для українських біженців помилкою.

Також "Коментарі" писали, що в ООН підрахували, скільки українських біженців планують повернутись в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини