Головна Новини Суспільство Біженці Українські біженці у Румунії залишилися без фінансової підтримки: причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські біженці у Румунії залишилися без фінансової підтримки: причина

Станом на лютий у Румунії перебувало понад 78 тисяч українців

1 квітня 2024, 14:00
Поділіться публікацією:

2024 року в Румунії не виділили жодної фінансової підтримки для українських біженців. Про це повідомили в Euractiv, яка посилається на дані від Генеральної інспекції з надзвичайних ситуацій Румунії. Українці востаннє отримували гроші у лютому, але ці кошти були заборгованістю за минулий рік.

Українські біженці у Румунії залишилися без фінансової підтримки: причина

Румунія не виділяла гроші на українських біженців у 2024 році.

З травня 2023 року уряд Румунії скоротив допомогу українським біженцям до 750 леїв (приблизно 150 євро) на місяць для одинаків та до 2000 леїв (близько 402 євро) для сімей, з додатковим виділенням 600 леїв (приблизно 120 євро) на людину для покриття витрат живлення. Для отримання цієї підтримки дорослі біженці повинні були бути зареєстровані в окружних агентствах з працевлаштування або муніципалітету Бухареста, або мати офіційне працевлаштування в Румунії, тоді як діти повинні бути зараховані до освітніх закладів.

За останніми даними, наданими Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців, кількість українців, які шукають притулок у Румунії, перевищила 78 тисяч осіб станом на лютий 2024 року. Це ставить Румунію на восьме місце серед країн Європейського Союзу за кількістю українських біженців.

Нагадаємо, що дедалі менше українських біженців приїжджають до Ірландії, адже уряд країни вніс значні зміни до програми для біженців. Так, скоротили виплати з 220 до 38,80 євро на тиждень та обмежили термін проживання до 90 днів.

Крім того, міністр імміграції Канади Марк Міллер оголосив, що програма CUAET, яка допомагала українцям легко приїхати і залишитися в Канаді, не буде продовжена. Ця заява була на тлі закликів українських правозахисних організацій про необхідність забезпечити біженцям шлях до постійного проживання в Канаді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини