Головна Новини Суспільство Біженці У Польщі планують продовжити тимчасовий захист для українських біженців. Названо термін
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі планують продовжити тимчасовий захист для українських біженців. Названо термін

Пропонується, щоби дозвільні документи на проживання в Польщі були дійсними до 30 червня, так само як і доступність будівель, де проживають українські біженці, йдеться у проєкті над яким працює МВС, пишуть «Коментарі»

2 лютого 2024, 17:13
Поділіться публікацією:

МВС Польщі працює над проєктом змін до закону про допомогу громадянам України у зв'язку зі збройним конфліктом на території країни. Ним пропонується продовжити тимчасовий захист для біженців з України до 30 червня 2024 року.

У Польщі планують продовжити тимчасовий захист для українських біженців. Названо термін

МВС Польщі розробляє зміни до закону

В уряді Польщі планують розпочати роботу над "суттєвими змінами та продовженням терміну дії закону" відповідно до вищезазначеного рішення Ради ЄС.

"Ці роботи будуть розпочаті негайно після широких консультацій з органами місцевого самоврядування, державними установами, неурядовими організаціями та іншими зацікавленими суб’єктами",
— йдеться у тексті документа.

В МВС Польщу пропонують, щоби дозвільні документи на проживання в країні були дійсними до 30 червня, так само як і доступність будівель, де компактно проживають українські біженці.

Крім того, у проєкті передбачено продовження до 30 червня цього року можливості виконання праці лікарями, стоматологами, медсестрами та акушерками з України.

У МВС Польщі додали, що зміни до закону про допомогу українцям в уряді Польщі планують прийняти у першому кварталі цього року. Він набуде чинності наступного дня після його оголошення.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що країни ЄС схвалили продовження тимчасового захисту для біженців з України до березня 2025 року.

Також "Коментарі" писали, щоб повернути українців з-за кордону, уряд вирішив їх фінансово підтримувати протягом шести місяців. Проте, як відзначили у Мінсоцполітики, виплати поєднуватимуть зі стимулами влаштуватися на роботу, пишуть "Коментарі"

Окрім того, "Коментарі" повідомляли, що за підрахунками ООН до 80% українських біженців, що залишили Україну через російське повномасштабне вторгнення, планують повернутись додому, коли ситуація стане безпечною.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.gov.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини