Головна Новини Суспільство Біженці Україна платитиме переселенцям, які повернуться з-за кордону додому
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна платитиме переселенцям, які повернуться з-за кордону додому

Щоб повернути українців з-за кордону, уряд вирішив їх фінансово підтримувати протягом шести місяців. Проте, як відзначили у Мінсоцполітики, виплати поєднуватимуть зі стимулами влаштуватися на роботу, пишуть «Коментарі»

31 січня 2024, 10:52
Поділіться публікацією:

Кабмін ще 26 січня ухвалив постанову, яка розширює можливості призначення допомоги малозабезпеченим, щоб нею могли скористатися більше родин, які опинились у ризику бідності. Більше детально про неї розповіли у Мінсоцполітики.

Україна платитиме переселенцям, які повернуться з-за кордону додому

Уряд запопронував біженцям підтримку

Там підкреслили, що раніше допомога малозабезпеченим родинам не могла призначатися, якщо в ній є працездатні, які не працюють, або за них не сплачувався ЄСВ протягом попередніх 3 місяців перед зверненням по цю допомогу. Саме тому раніше переселенці не могли скористатися правом на отримання такої допомоги від держави.

Зараз же уряд пішов на зустріч переселенцям та мігрантам і урегулював виділення їм допомоги протягом шести місяців. Разом з тим, в Мінсоцполітики підкреслили, що будуть намагатися повернути українців до самостійного економічного життя. Саме тому виплати поєднуватимуться з "інструментами стимулювання до працевлаштування".

В міністерстві повідомили, якщо в родині переселенців чи мігрантів є працездатні особи, то після призначення допомоги малозабезпеченим вони повинні протягом двох місяців працевлаштуватись або стати на облік у Державному центрі зайнятості, щоб фахівці допомогли знайти роботу.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", в Кабміні працюють надповерненням українських біженців додому.

Окрім того, як писали "Коментарі" відомо, що країни ЄС скорочують допомогу українським біженцям. Зокрема, планують скоротити фінансову підтримку у Німеччині.

Також "Коментарі" повідомляли, що, за прогнозами НБУ, у 2024 році в Україну планує повернутися не більше 100 тис. осіб. 2025-го — 700 тис. Значна частина зовнішніх мігрантів планує повернутися в Україну, але частка охочих залишитися в країні-реципієнті, особливо серед тих, що добре адаптувалися, нині зростає. Основною причиною неповернення надалі залишаються високі ризики безпеки, кажуть експерти у звіті. За іншими даними, до завершення війни в Україну планується повернутись 30% українських біженців, а після перемоги – 68%.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.msp.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини