Головна Новини Суспільство Біженці Стало відомо, хто більше не зможе оформлювати посвідчення водія за кордоном
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, хто більше не зможе оформлювати посвідчення водія за кордоном

Українці за кордоном тепер обмежені в оформленні прав водія

14 серпня 2024, 15:36
Поділіться публікацією:

З 13 серпня в Україні набуло чинності нове правило: українці за кордоном віком від 18 до 69 років, які не оновили свої дані у військовому обліку, більше не можуть отримувати або обмінювати права водія, а також реєструвати автомобілі. Це рішення торкається тисячі українців, які проживають за межами країни.

Стало відомо, хто більше не зможе оформлювати посвідчення водія за кордоном

Українці за кордоном не можуть оформлювати посвідчення водія

За новими правилами, міграційні служби за кордоном не прийматимуть документи на отримання або обмін посвідчень водія, а також на реєстрацію транспорту. Також не можна буде отримати права поштою.

Ця зміна вже викликала багато обговорень серед українців, які мешкають за кордоном. Багато хто каже, що це ускладнить їхнє життя і позбавить можливості легально керувати автомобілем у країні перебування. Також це стосується тих, хто планував повернутися на батьківщину для оновлення документів.                                                                                 

Читайте також на порталі "Коментарі" - Українські чоловіки призовного віку, які перебувають у Німеччині, стикаються з новими труднощами під час оформлення паспортних документів. Земля Гессен відмовляється видавати їм замінники закордонних паспортів, аргументуючи це тим, що мають можливість повернутися в Україну для оформлення документів і проходження військової служби.

“Коментарі” також писали, що Євростат опублікував нову статистику про біженців з України та виявив, що у кількох країнах ЄС їхня кількість збільшилася, тоді як в інших – зменшилась . За даними Євростату, станом на 30 червня 2024 року статус тимчасового захисту в ЄС отримали близько 4,32 млн. біженців з України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини