Головна Новини Суспільство Біженці Скільки українських біженців готові повернутись в Україну найближчим часом
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українських біженців готові повернутись в Україну найближчим часом

88% українських біженців не збираються повертатись в Україну з-за кордону в найближчі 6 місяців.

4 квітня 2024, 11:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Більшість українських біженців не збираються повертатись в Україну у найближчі 6 місяців, а планують залишатись в країні, яка прийняла їх. Попри це, українці за кордоном, загалом, бажають повернутись в Україну у майбутньому.

Скільки українських біженців готові повернутись в Україну найближчим часом

Українські біженці. Фото з відкритих джерел

Організація IMPACT провела дослідження щодо українських біженців та їх бажання повернутись в Україну. Виявилось, що найбільше українських біженців, які хочуть повернутись в Україну перебувають у Польщі. Загальна ж кількість біженців з  України, які збираються повернутись становить 70%.

Проте повернення не слід очікувати в найближчому майбутньому. Як показує опитування, більшість українських біженців наразі планує залишатись за кордоном.

"Проте переважна більшість, а саме 88%, планують залишитися в країні, в якій вони перебувають, принаймні ще на 6 місяців", — повідомили у Товаристві Червоного Хреста України.

Станом на початок 2024 року за кордоном перебувають близько 6,2 млн українських біженців. Серед основних причин, чому вони хочуть повернутись в Україну були названі туга за домом та бажання возз’єднатись з родиною.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в країнах Європейського Союзу забирають дітей в українських біженців. Це відбувається через кілька причин, зокрема проблем з документами, а також неналежного батьківського виховання.

Також "Коментарі" писали про три найкращі країни для українських біженців у 2024 році. До переліку потрапила сусідня Польща, а також ще одна країна з Європейського Союзу — Німеччина. Третьою країною з найкращими умовами для українців стала Канада.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини