Головна Новини Суспільство Біженці Скільки українців отримали громадянство в Німеччині в 2023 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців отримали громадянство в Німеччині в 2023 році

Німеччина натуралізувала 200 тисяч людей у 2023 році

30 травня 2024, 15:00
Поділіться публікацією:

2023 року Німеччина встановила новий рекорд, надавши громадянство 200,095 осіб, що на 19% більше у порівнянні з попереднім роком. Це стало найбільшою кількістю нових громадян із 2000 року, згідно з даними Федерального статистичного управління Німеччини.

Скільки українців отримали громадянство в Німеччині в 2023 році

Громадянство Німеччини отримали рекордну кількість іноземців

Німеччина продовжує бути важливим притулком для багатьох, які прагнуть стабільності та нових можливостей. Минулого року більшість нових громадян прибули з Сирії (75,485 осіб), Туреччини (10,735), Іраку (10,710), Румунії (7,575) та Афганістану (6,520).

Україна також представлена в цьому списку, з майже 6000 новими громадянами, з яких 7% проживали в Німеччині не менше 10 років, а 5.3% — не менше 6 років. Зростаюча тенденція спостерігається і серед ізраїльських громадян, кількість заяв на набуття громадянства яких різко збільшилась у 2024 році.

Ключовою зміною у німецькому законодавстві стане новий закон про подвійне громадянство, який набирає чинності 27 червня 2024 року. Очікується, що він полегшить процес натуралізації та зміцнить мультикультурний характер країни. Підтримувати людей у цьому процесі буде нова онлайн-платформа, запуск якої заплановано того ж дня.

Раніше "Коментарі" писали, що Німеччина надає значну підтримку українським біженцям, включаючи виплати на життєзабезпечення та житло. На порталі germany4ukraine.de розміщено важливу інформацію для українців, які планують скористатися цією допомогою

Однак, міністр внутрішніх справ Баварії та представник партії Християнсько-соціальний союз Йоахім Геррманн заявив, що Німеччина має скасувати будь-які пільги та виплати для українських біженців чоловіків призовного віку, які уникають мобілізації, перебуваючи за кордоном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини