Головна Новини Суспільство Біженці Ще одна країна в ЄС посилює правила для українських біженців
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна в ЄС посилює правила для українських біженців

Парламент Швейцарії переглядає правила надання захисту українським біженцям

13 червня 2024, 11:30
Поділіться публікацією:

Верхня палата парламенту Швейцарії ухвалила нові правила для надання притулку українцям. Тепер статус тимчасового захисту S буде доступний лише тим, хто приїхав із окупованих територій чи районів активних боїв.

Ще одна країна в ЄС посилює правила для українських біженців

Зміни у законодавстві Швейцарії: хто з українців може розраховувати на притулок

З березня 2022 року, коли запровадили цей статус, Швейцарія надала допомогу тисячам українців. Вони були розміщені за різними кантонами та отримували фінансову підтримку. Однак нові зміни посилюють критерії: ті, хто не із зон бойових дій, можуть втратити право на притулок.

Ці зміни викликали суперечки. П'єр-Ів Майяр, член Ради штатів, висловився проти. Він розповів про біженця з Донбасу, який зрештою переїхав до Києва, а потім і до Швейцарії. Майяр порушує питання про те, як таких людей класифікуватимуть за новими правилами.

Також було обговорено заборону на в'їзд для іноземців, які живуть в Україні, та обмеження на повторне отримання захисту для тих, хто повернувся на батьківщину більше ніж на два тижні.

Експерти кажуть, що ці заходи можуть збільшити кількість людей, які шукають притулку в інших країнах ЄС.

Рішення ще не остаточне та має бути затверджене Національною Радою.

Нагадаємо, що 10 червня президент Польщі Анджей Дуда підписав документ , який вносить зміни до закону про допомогу біженцям з України, які шукають захисту від російської агресії. Таким чином, українським біженцям продовжили термін перебування у Польщі, проте запровадили деякі обмеження.

Крім того, Європейська комісія планує продовжити тимчасовий захист українських біженців до березня 2026 року. Це рішення спрямоване на забезпечення довгострокової стабільності та безпеки для 4,2 мільйона осіб, які вже мають права на тимчасове проживання в державах Європейського Союзу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини