Головна Новини Суспільство Біженці Ще одна країна прийняла важливе рішення щодо біженців з України
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна прийняла важливе рішення щодо біженців з України

Міністерство нацбезпеки Сполучених Штатів ще на два роки подовжило можливість перебування українських біженців за гуманітарними паролями, про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова

28 лютого 2024, 13:25
Поділіться публікацією:

За словами Маркарової, мова йде про програму Uniting for Ukraine. Тобто, підкреслила посол, ті громадяни України, які прибули в Сполучені Штати за цією програмою, і термін перебування в країні у них завершувався цього року, отримають нові гуманітарні паролі. Вони будуть діяти протягом двох наступних років.

Ще одна країна прийняла важливе рішення щодо біженців з України

Українські біженці

Як підкреслила Оксана Маркарова, право поновити свій статус гуманітарного паролю одержали українці, які прибули до Сполучених Штатів за програмою Uniting for Ukraine (U4U). Також поновити свій статус зможуть і ті українці, яким надали гуманітарний пароль у пунктах пропуску через держкордон США у період від 11 лютого до 25 квітня 2022 року, до запровадження цієї програми.

Посол підкреслила, що таке рішення Сполучених Штатів дуже важливе для українців, які через війну з Росією втратили свої домівки і були вимушені виїхати з країни.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за підрахунками ООН до 80% українських біженців, що залишили Україну через російське повномасштабне вторгнення, планують повернутись додому, коли ситуація стане безпечною. Філіппо Гранді розповів, що ООН проводить великі опитування щодо біженців раз на 6 місяців або рік. В одному з останніх опитувань більшість українських біженців заявили про бажання повернутись в Україну. Окрім того, він додав, що половина біженців не можуть знайти роботу у своїх країнах перебування, саме тому, через брак коштів, вони, наприклад, не можуть собі дозволити медичні послуги.

Також "Коментарі" повідомляли, що українські біженці, які на початку повномасштабного вторгнення Росії знайшли прихисток у Польщі, почали масово залишати країну. Вони намагаються знайти кращі умови життя в інших європейських країнах.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини