Головна Новини Суспільство Біженці Польща на шляху до реформ: нові обмеження для українських біженців
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща на шляху до реформ: нові обмеження для українських біженців

Українцям у Польщі хочуть ввести обмеження у виплатах

5 березня 2024, 17:20
Поділіться публікацією:

У світлі останніх подій, польська влада активно працює над тим, щоб обмежити виплати українським біженцям. Про це повідомляє польське видання Gazeta Prawna. Журналісти анонсують значні зміни, що чекатимуть біженців у найближчому майбутньому.

Польща на шляху до реформ: нові обмеження для українських біженців

Українцям у Польщі хочуть ввести обмеження у виплатах

"Опитування, проведене у воєводських управліннях, показує, що більшість зауважень стосуються обсягу підтримки, яку надають воєводи та органи місцевого самоврядування. Однак є й вимоги посилити чинні правила для усунення зловживань", – йдеться в матеріалі.

Серед ініціатив варто виділити скасування статусу тимчасового захисту для осіб, які залишають територію Польщі без вагомих причин навіть на один день. Зараз цей статус анулюється після 30-денного перебування за межами країни. 

Крім того, наразі обговорюється скасування одноразової допомоги новоприбулим із України, що була введена для покриття первинних потреб біженців Рішення аргументується зменшенням кількості осіб, які потребують негайної евакуації з України.

Очікується, що нові правила вступлять у силу після 30 червня 2024 року, проте детальна інформація про зміни ще має бути оприлюднена. Водночас зусилля спрямовані на створення єдиного реєстру виплат, щоб запобігти можливості одержання допомоги одночасно з кількох джерел.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Чехії, Віт Ракушан, підтвердив продовження допомоги українським біженцям під час свого візиту до України. Під час зустрічі з українським міністром внутрішніх справ Денисом Клименком Ракушан запевнив, що Чехія буде продовжувати допомагати українцям, які шукають тимчасовий захист у її межах.

Раніше “Коментарі” писали, що у 2024 році країни ЕС продовжують приймати українців, пропонуючи не лише притулок, а й реальну підтримку для нового початку. "Коментарі" знайшли топ-3 країни, які надали найкращі умови для українських біженців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини