Головна Новини Суспільство Біженці Чехія відреагувала на збільшення запитів на тимчасовий захист від українців: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чехія відреагувала на збільшення запитів на тимчасовий захист від українців: деталі

Чехія продовжуватиме надавати допомогу українським біженцям

4 березня 2024, 15:15
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Чехії, Віт Ракушан, підтвердив продовження допомоги українським біженцям під час свого візиту до України. Під час зустрічі з українським міністром внутрішніх справ Денисом Клименком Ракушан запевнив, що Чехія буде продовжувати допомагати українцям, які шукають тимчасовий захист у її межах.

Чехія відреагувала на збільшення запитів на тимчасовий захист від українців: деталі

Чехія прагне збільшити обмін даними про українських переселенців

Однак, Віт Ракушан також зауважив, що країна стикається з збільшенням запитів на тимчасовий захист, особливо з безпечних західних регіонів України. 

Ракушан закликав Європейський союз знаходити спільні рішення для українських біженців, які не обтяжуватимуть систему надання притулку країн-членів ЄС. Він висловив надію, що співпраця між країнами та обмін інформацією про біженців стане більш ефективною, зокрема через посольства обох країн та на європейському рівні.

Під час свого візиту до України Ракушан відвідав військовий цвинтар у Львові та записав звернення звідти, де відзначив важливість пам'яті та уваги до подвигу героїв минулих поколінь.

За даними міністра, на кінець минулого року в Чехії проживало 574 тисячі українців, з яких 374 тисячі перебували на підставі тимчасового захисту. Це робить українців найбільшою групою біженців серед країн ЄС на душу населення.

“Я ціную мужність України протистояти російській агресії… Україна мала і матиме нашу підтримку як моральну, так і матеріальну”, – сказав Ракушан після зустрічі.

Раніше “Коментарі” писали, що у 2024 році країни ЕС продовжують приймати українців, пропонуючи не лише притулок, а й реальну підтримку для нового початку. "Коментарі" знайшли топ-3 країни, які надали найкращі умови для українських біженців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини