Головна Новини Суспільство Біженці Молдова продовжує підтримку українським біженцям: на який термін
commentss НОВИНИ Всі новини

Молдова продовжує підтримку українським біженцям: на який термін

Молдова продовжила тимчасовий захист для українців до 2025 року

6 березня 2024, 13:18
Поділіться публікацією:

Уряд Молдови оголосив про значний крок. З початком березня 2024 року та до березня 2025 року термін надання тимчасового захисту для українців, які шукають притулок, буде продовжено.

Молдова продовжує підтримку українським біженцям: на який термін

Молдова продовжила тимчасовий захист для українців до 2025 року

Термін надання тимчасового захисту переміщеним особам з України буде продовжено ще на один рік, починаючи з 1 березня 2024 р. та закінчуючись 1 березня 2025 року, — йдеться у повідомленні.

Це рішення стане полегшенням для понад 116 тисяч українців, які наразі знайшли притулок у Молдові. Серед них майже 39 тисяч осіб вже зареєструвалися для отримання тимчасового захисту, а понад 30 тисяч отримали відповідні документи, що підтверджують їхній статус.

Важливо відзначити, що українські біженці, які отримали тимчасовий захист у Молдові, мають право на працевлаштування без необхідності отримання окремого дозволу на тимчасове проживання з цією метою. Єдина умова – вони мають бути зареєстровані у місцевому підрозділі Національного агентства із зайнятості.

Такі заходи не лише забезпечують українським переселенцям захист та підтримку у важкі часи, а й сприяють їхній інтеграції до молдавського суспільства, надаючи можливість для роботи та самозабезпечення.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що у світлі останніх подій польська влада активно працює над тим, щоб обмежити виплати українським біженцям. Про це повідомляє польське видання Gazeta Prawna. Журналісти анонсують значні зміни, які очікують біженців у найближчому майбутньому.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Чехії Віт Ракушан підтвердив продовження допомоги українським біженцям під час свого візиту до України. У ході зустрічі з українським міністром внутрішніх справ Денисом Клименком Ракушан запевнив, що Чехія продовжуватиме допомагати українцям, які шукають тимчасового захисту в її межах.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини