Головна Новини Суспільство Біженці Компенсація за зруйноване рашистами житло: Коли і як отримати
commentss НОВИНИ Всі новини

Компенсація за зруйноване рашистами житло: Коли і як отримати

Житловий сертифікат можна буде використати на придбання житла як на вторинному ринку, так і на первинному, без прив'язки до місцевості

5 квітня 2023, 16:16
Поділіться публікацією:

17 березня Президент України підписав закон про компенсації українцям за зруйноване внаслідок війни житло. Документ почне діяти через два місяці, тому перші компенсації українці можуть отримати вже у травні. Про це повідомила голова Комітету ВР з питань організації держвлади Олена Шуляк, пишуть "Коментарі".

Компенсація за зруйноване рашистами житло: Коли і як отримати

Перші компенсації за зруйноване чи пошкоджене житло українці можуть отримати вже у травні

За цей час органи місцевого самоврядування повинні створити комісії при кожній громаді, які будуть організаційно й технічно допомагати людям, які звертатимуться за компенсацією.

Механізм компенсації передбачає роботу з Реєстром пошкодженого і зруйнованого житла. До його роботи вже приєдналося понад 600 громад. У кожної громади буде своя черга, яка формуватиметься автоматично.

Людина зможе сама обирати населений пункт, не прив'язуючись то того місця, де було зруйновано житло. Використати сертифікат можна впродовж п’яти років з дня його видачі, а відчужувати протягом 5 років, окрім успадкування, заборонено. Житловий сертифікат можна буде використати на придбання житла як на вторинному ринку, так і на первинному.

Писали "Коментарі" раніше і про те, що граничний розмір компенсації — і грошової, і у вигляді житлового сертифіката — відсутній, як і обмеження щодо місця розташування, типу та площі нового житла, будівництво якого буде профінансоване через сертифікат.

Йшлося на порталі "Коментарі" також і про те, що станом на 27.01.2023 року в Україні внаслідок російської агресії зруйновано 140 тисяч будинків, з них 18 тисяч багатоповерхівок.

Читайте також на шпальтах "Коментарів" — як влада видаватиме компенсації зазруйноване росіянами житло.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини