Головна Новини Суспільство Біженці Ірландія скорочує підтримку для українських біженців: наслідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Ірландія скорочує підтримку для українських біженців: наслідки

Потік українських біженців до Ірландії різко знизився

29 березня 2024, 17:30
Поділіться публікацією:

Дедалі менше українських біженців приїжджають до Ірландії, адже уряд країни вніс значні зміни до програми для біженців. Так, скоротили виплати з 220 до 38,80 євро на тиждень та обмежили термін проживання до 90 днів.

Ірландія скорочує підтримку для українських біженців: наслідки

Потік українських біженців до Ірландії різко знизився

До введення нових правил до Ірландії приїжджали близько 70 осіб на день. Проте вже в березні середньоденна кількість новоприбулих скоротилася до 33. Паралельно з цим збільшилася кількість біженців, які залишають країну: якщо у грудні цей показник становив 42 особи на день, то до березня він зріс до 54.

Представники Департаменту інтеграції Ірландії наголошують, що зміни у політиці відображають не лише прагнення раціоналізувати витрати, а й мотивувати біженців до більш активного пошуку альтернативного житла. Згідно з офіційною статистикою, більшість українців, які виїхали з державного житла, зуміли самостійно забезпечити собі дах над головою, або шляхом оренди, або завдяки гостинності місцевого населення. Деякі з них також ухвалили рішення про переїзд до інших європейських країн у пошуках кращих умов або повернулися на батьківщину.

На даний момент в Ірландії перебуває понад 104 400 українських біженців.

Крім того, міністр імміграції Канади Марк Міллер оголосив, що програма CUAET, яка допомагала українцям легко приїхати і залишитися в Канаді, не буде продовжена. Ця заява була на тлі закликів українських правозахисних організацій щодо необхідності забезпечити біженцям шлях до постійного проживання в Канаді.

Нагадаємо, що українці, які набули статусу біженця за кордоном, мають до 1 травня поточного року подати відповідні декларації про свої доходи до Державної податкової служби України. Ця вимога стосується всіх доходів, у тому числі одержаних за межами країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини