Головна Новини Суспільство Біженці ЄС може продовжити захист для українських біженців
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС може продовжити захист для українських біженців

Європейська комісія прагне подовжити тимчасовий захист українських біженців до 2026 року

11 червня 2024, 15:17
Поділіться публікацією:

Європейська комісія планує продовжити тимчасовий захист для українських біженців, які змушені були покинути свої домівки через російську агресію, до березня 2026 року. Це рішення, як стверджується у заяві комісії, спрямоване на забезпечення довготривалої стабільності та безпеки для 4,2 мільйона людей, що вже користуються правами на тимчасове проживання у державах Європейського Союзу.

ЄС може продовжити захист для українських біженців

ЄС може продовжити захист для українських біженців

З огляду на неперервні воєнні дії та атаки на цивільну інфраструктуру в Україні, Єврокомісія наголошує на відсутності безпечних умов для повернення біженців до рідних домівок. Тому, продовження тимчасового захисту вважається критично важливим кроком у підтримці тих, хто постраждав від конфлікту.

В рамках цієї ініціативи, Єврокомісія планує представити свою пропозицію міністрам держав-членів на засіданні Ради ЄС з питань юстиції та внутрішніх справ, що відбудеться 13 червня. Після цього, остаточне рішення щодо продовження захисту буде прийнято Радою ЄС.

Нагадаємо, що 10 червня президент Польщі Анджей Дуда підписав документ, що вносить зміни до закону про допомогу біженцям з України, які шукають захисту від російської агресії. Таким чином, українським біженцям продовжили термін перебування в Польщі, проте ввели деякі обмеження.

Крім того, у своєму нещодавньому виступі міністр розвитку Німеччини Свенья Шульце підтвердила, що уряд країни не чинитиме тиск на українських біженців, які бажають повернутися на батьківщину. За словами Шульце, повернення має бути добровільним рішенням кожного індивідуума, без будь-яких стимулів або премій за повернення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини