Головна Новини Суспільство Біженці Чехія змінює правила: чи отримають біженці безкоштовне житло
commentss НОВИНИ Всі новини

Чехія змінює правила: чи отримають біженці безкоштовне житло

У Чехії від серпня можуть збільшити гуманітарну допомогу сім'ям біженців з України

19 липня 2024, 15:28
Поділіться публікацією:

У Чехії з 1 серпня набувають чинності нові правила надання гуманітарної допомоги українським біженцям. Уряд збільшує фінансову підтримку, але одночасно скорочує термін безкоштовного розміщення. Про це повідомляє видання ukraina.radio.cz.

Чехія змінює правила: чи отримають біженці безкоштовне житло

У Чехії збільшують виплати українським біженцям

Сім'ї та вразливі групи біженців отримуватимуть до 6000 крон (приблизно 237 євро) на місяць на житло, а решта – до 4000 крон (близько 158 євро). Це збільшення допоможе забезпечити біженцям стабільніше проживання. Важливо, що тепер виплати будуть однакові для всіх біженців, незалежно від того, чи зареєстроване їхнє житло у спеціальному реєстрі.

З 1 вересня буде скорочено терміни надання безкоштовного житла зі 150 до 90 днів. Ця зміна стосуватиметься всіх категорій біженців, включаючи вразливі групи.

Профспілки, організації, які працюють з мігрантами, та омбудсмен критикують зміни, побоюючись зростання бездомності, нелегального працевлаштування та експлуатації серед біженців.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Чехія посідає третє місце у Європейському Союзі за кількістю прийнятих українських біженців. Однак багато хто з них стикається з труднощами, коли намагаються отримати притулок після переїзду з іншої країни ЄС. Вони скаржаться на проблеми з набуттям статусу, і іноді їх заяви навіть не приймають до розгляду.

Крім того, "Коментарі" писали, що президент Чехії Петро Павло заявив , що Росія має набагато більші ресурси, ніж Україна. Чеський лідер пояснив, що не сприймає міжнародну підтримку України як спробу здійснити деокупацію всіх українських територій, що знаходяться під тимчасовим контролем Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини