Головна Новини Суспільство Біженці Чехія оновила правила для українських школярів: що змінилося
commentss НОВИНИ Всі новини

Чехія оновила правила для українських школярів: що змінилося

Українських дітей записуватимуть так само, як дітей інших іноземців у країні

27 березня 2024, 12:30
Поділіться публікацією:
З квітня цього року українські діти, які перебувають у Чехії, зможуть записуватись до місцевих шкіл так само, як і діти з інших країн. Це стосується близько 5 тисяч дітей, які знайшли тимчасовий притулок через війну в Україні. Раніше для них були спеціальні класи, але тепер цю практику скасовують, прагнучи їх повної інтеграції.

Втім, незважаючи на ці позитивні кроки, у деяких містах Чехії можуть виникнути труднощі із забезпеченням місць у школах для всіх бажаючих. Наприклад, у Млада-Болеслав, де більшість основних шкіл вже заповнені, чиновники розглядають можливість проведення жеребкування серед кандидатів.

Чехія оновила правила для українських школярів: що змінилося

У школах Чехії запровадили нові правила для українських дітей

"Тепер немає потреби у спеціальних класах для українських дітей, оскільки багато хто вже адаптувався до нових умов", — каже Тереза Фойтова з міністерства.

Чеські школи готуються не лише до навчання українських дітей, а й до їхньої психологічної підтримки з огляду на складнощі, з якими вони зіткнулися. Програми допомоги включають вивчення чеської мови та культури, що допомагає дітям краще інтегруватися у нове середовище.

Нагадаємо, що Чехія завершила прийом заявок на продовження статусу тимчасового захисту для українських біженців 15 березня. Ті, хто не встиг зареєструватись у строк, втратять свій статус після 31 березня 2024 року. Цю інформацію було опубліковано на офіційній сторінці чеського Міністерства внутрішніх справ, присвяченій українським біженцям "Naši Ukrajinci".

Раніше "Коментарі" писали, що з 1 вересня 2024 року в Чехії почнуть діяти оновлені правила підтримки українських біженців. Серед ключових змін — скорочення максимального терміну безоплатного проживання в наданому житлі зі 150 до 90 днів. Нововведення стосуватимуться всіх біженців без винятку, зокрема вразливих категорій громадян, як-от багатодітні сім'ї, літні люди віком понад 65 років, вагітні жінки та особи з інвалідністю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини