Головна Новини Суспільство Біженці Чехія оновлює правила перебування для українських біженців
commentss НОВИНИ Всі новини

Чехія оновлює правила перебування для українських біженців

Чехія оновлює міграційну політику: нові правила для українських біженців

28 червня 2024, 11:20
Поділіться публікацією:

Влада Чехії представила поправку до закону, спрямовану на покращення умов проживання українських біженців, Поправка, яку зараз обговорюють у парламенті, може дозволити багатьом українцям залишитися в Чехії на більш тривалий термін.

Чехія оновлює правила перебування для українських біженців

Чехія планує збільшити виплати деяким біженцям

Згідно із законопроектом, тимчасовий захист, який нині діє до березня 2025 року, не лише триватиме, а й надасть біженцям більше можливостей для роботи, навчання та доступу до медичних послуг. У Чехії вже перебуває близько 400 тисяч українців, і їхня кількість продовжує зростати.

Міністр праці та соціальних справ Маріан Юречко повідомив, що вже 120 тисяч українців працюють у Чехії. Він наголосив на важливості їхнього вкладу в економіку країни.

Особливу увагу у нових заходах приділено вразливим групам. Допомога для інвалідів та дітей може збільшитись, дорослі зможуть отримувати до 4400 крон, а діти – до 6600 крон. Це компенсація за відміну безкоштовного житла, яка почнеться з вересня.

Також українці, які підлягають військовій службі, зможуть використати свій тимчасовий захист навіть із простроченими документами, що полегшить їм перебування у Чехії без повернення додому для продовження документів.

Раніше "Коментарі" писали, що Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) схвалила ідею запровадження спеціальних виплат українським біженцям для їхнього повернення в Україну. Нардеп Олексій Гончаренко повідомив, що ці виплати передбачені для українців, які після закінчення війни повертатимуться на Батьківщину.

Крім того, чверть українських біженців у Німеччині надсилає кошти в Україну. У середньому сума щомісячних переказів складає близько 13 тисяч гривень. Про це повідомляє портал коментарі з посиланням на результати дослідження Міграційної платформи EWL та Центру Східноєвропейських студій Варшавського університету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини