Головна Новини Суспільство Біженці Будапешт продовжує безкоштовний проїзд для українських біженців
commentss НОВИНИ Всі новини

Будапешт продовжує безкоштовний проїзд для українських біженців

Скористатися безкоштовним проїздом можна, як і раніше, пред'явивши український документ

27 березня 2024, 18:30
Поділіться публікацією:

Угорщина продовжує програму підтримки українських біженців, надаючи їм можливість користуватись громадським транспортом безкоштовно до 30 вересня 2024 року.

Будапешт продовжує безкоштовний проїзд для українських біженців

Європейська столиця продовжила безкоштовний проїзд для українців

Проте з 1 квітня 2024 року запроваджено деякі обмеження на використання транспортних засобів. Зокрема, безкоштовний проїзд не поширюватиметься на ділянку приміських "блакитних" автобусів та електричок HÉV у межах Будапешта. Це рішення було ухвалено після ретельного аналізу пасажиропотоку та необхідності оптимізації послуг громадського транспорту.

Для безперешкодного користування громадським транспортом громадянам України необхідно пред'являти документи, що підтверджують їхню особу та статус. До таких документів належать паспорт, посвідчення особи, посвідка на проживання, студентський квиток іноземних студентів, які навчаються в Україні, а також будь-який інший документ із зазначенням адреси проживання в Україні для іноземних громадян.

Важливо, що безкоштовний проїзд не поширюється на експрес 100E до аеропорту, фунікулер до Будайської фортеці, екскурсійні рейси та катери. Ці заходи спрямовані на збереження балансу між підтримкою біженців та забезпеченням стійкості міської транспортної системи.

Нагадаємо, що український уряд закликає чоловіків призовного віку повертатися до України для участі у війні та підтримки економічної стабільності країни. Цю ідею підтримує німецька опозиція, яка закликає скасувати виплати для українських біженців чоловічої статі, яких у Німеччині перебуває понад 200 тисяч.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Німеччині кількість українських біженців досягла нового максимуму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини