Головна Новини Суспільство робота і кар'єра ЗСУ вийшли із Новогродівки біля Покровська: у 59-й бригаді зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ вийшли із Новогродівки біля Покровська: у 59-й бригаді зробили заяву

Це не "остаточна крапка" у цій битві, каже Сергій Цехоцький

2 вересня 2024, 23:58 comments3406
Поділіться публікацією:

Українські сили були змушені відвести війська з Новогродівки, що в Покровському районі Донецької області, для збереження життя особового складу. Про це повідомив офіцер 59-ї Окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький в коментарі Радіо Свобода.

ЗСУ вийшли із Новогродівки біля Покровська: у 59-й бригаді  зробили заяву

Вихід ЗСУ із Новогродівки (фото з відкритих джерел)

Коментуючи швидке захоплення населеного пункту, Цехоцький підкреслив, що це рішення було необхідним для збереження життів бійців: "На це має відповідати Генеральний штаб. Зберегти життя. Ну, затримали б ми на два-три дні цей наступ. І поховали б, не дай Боже, своїх побратимів".

Цехоцький також зазначив, що відведення військ було стратегічно вигідним, однак це не означає завершення битви за цей район: "Географічно Новогродівка не знаходилася у вигідній позиції як фортеця і не була повністю готова до оборони на цей момент".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Дикий заявив, що за тиждень-два ворог дійде до ПокровськаЗа прогнозами ветерана російсько-української війни та колишнього командира роти батальйону "Айдар" Євгена Дикого, російські окупаційні війська можуть досягти околиць Покровська вже через тиждень-два після важких боїв у полях. Цю думку він висловив в ефірі Radio NV, підкресливши, що говорити про стабілізацію ситуації на цьому напрямку поки зарано, оскільки просування ворога триває. 

Дикий наголосив, що нинішні бої під Покровськом відбуваються ще в полях, і відстань до міста від лінії фронту наразі складає близько 10 км. Це означає, що місто вже знаходиться під прицілом ствольної артилерії та ракетних систем ворога, хоча міномети ще не досягають території.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини