Головна Новини Суспільство Війна з Росією Справи реально погані: Дикий заявив, що за тиждень-два ворог дійде до Покровська
commentss НОВИНИ Всі новини

Справи реально погані: Дикий заявив, що за тиждень-два ворог дійде до Покровська

На думку Дикого, бої у полях під Покровськом триватимуть тиждень-два, а потім розпочнеться битва за саме місто.

2 вересня 2024, 22:20
Поділіться публікацією:

 За прогнозами ветерана російсько-української війни та колишнього командира роти батальйону "Айдар" Євгена Дикого, російські окупаційні війська можуть досягти околиць Покровська вже через тиждень-два після важких боїв у полях. Цю думку він висловив в ефірі Radio NV, підкресливши, що говорити про стабілізацію ситуації на цьому напрямку поки зарано, оскільки просування ворога триває.

Справи реально погані: Дикий заявив, що за тиждень-два ворог дійде до Покровська

Бої за Покровськ (фото з відкритих джерел)

"Єдина ділянка фронту, де росіяни продовжують активно наступати — це саме Покровськ", — зазначив Дикий, додавши, що ситуація в цьому регіоні є критичною. На інших напрямках, таких як Часовоярський та Торецький, ситуація хоч і напружена, але більш стабільна, а просування ворога, якщо і є, то дуже повільне.

Дикий наголосив, що нинішні бої під Покровськом відбуваються ще в полях, і відстань до міста від лінії фронту наразі складає близько 10 км. Це означає, що місто вже знаходиться під прицілом ствольної артилерії та ракетних систем ворога, хоча міномети ще не досягають території.

Зважаючи на небезпечну ситуацію, Дикий закликав евакуювати цивільних з Покровська, адже, на його думку, місто вже фактично втрачено як тилова база. Він також підкреслив, що хоч російські війська і просуваються до Покровська з великою швидкістю, це не означає, що вони зможуть його легко захопити. Він зазначив, що українські війська мають значну перевагу в боях у міській забудові, оскільки будинки можуть використовуватися як укріплення, а підвали служити сховищами.

Дикий нагадав, що на захоплення Бахмута росіянам знадобилося 10 місяців, а Авдіївка, значно менша за розмірами, трималася чотири місяці. Він припустив, що бої за Покровськ у міській забудові можуть тривати місяцями, завдаючи російській армії значних втрат. Це може стати однією з вирішальних битв цієї частини війни.

 Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що шахтарі риють окопи для ЗСУ під Покровськом.   Російські окупаційні війська поступово просуваються до Покровська — важливого міста Донецької області, що має стратегічне значення в цій війні. Щоб затримати їхній наступ, місцева вугільна шахта залучила шахтарів до копання чотирьох ліній окопів на околицях міста, повідомляє WSJ.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини