Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Віримо у війська, але ніщо не врятує нас": шахтарі риють окопи для ЗСУ під Покровськом
commentss НОВИНИ Всі новини

"Віримо у війська, але ніщо не врятує нас": шахтарі риють окопи для ЗСУ під Покровськом

Українці не хотіли їхати з Покровська, але російські війська практично впритул підібралися до міста

2 вересня 2024, 18:45 comments1063
Поділіться публікацією:

  Російські окупаційні війська поступово просуваються до Покровська — важливого міста Донецької області, що має стратегічне значення в цій війні.

"Віримо у війська, але ніщо не врятує нас": шахтарі риють окопи для ЗСУ під Покровськом

Наступ РФ на Покровськ (фото з відкритих джерел)

До початку бойових дій населення міста становило близько 80 тисяч осіб, однак наразі кількість мешканців значно зменшилася, і Покровськ стає дедалі порожнішим. Збройні сили України, намагаючись відволікти російські війська від просування на Донбасі, провели операцію в Курській області. Проте Росія лише активізувала свої зусилля щодо захоплення Покровська. Про це повідомляє Wall Street Journal (WSJ).

За даними видання, російські війська продовжують наступ. Покровськ є важливим транспортним вузлом, через який проходять залізничні й автомобільні шляхи, що забезпечують постачання інших ділянок фронту українськими військами. Захоплення цього міста наблизить РФ до повного контролю над Донецькою областю.

Хоча окупанти зазнають значних втрат, їхнє просування не припиняється. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що ворог кидає в бій усі доступні сили. Наразі російські війська перебувають вже за 10 км від Покровська. Щоб затримати їхній наступ, місцева вугільна шахта залучила шахтарів до копання чотирьох ліній окопів на околицях міста, повідомляє WSJ.

"Ти приходиш на роботу, відмічаєшся, і тобі надходить виклик копати", — розповів один із шахтарів, 44-річний мешканець міста.

Місцева влада тим часом вивозить усе обладнання з лікарень, спортзалів та шкіл, щоб убезпечити його від можливого знищення. Пацієнтів лікарень також евакуюють у безпечніші регіони. Нещодавно з пологового будинку Покровська до Дніпра перевезли 10 недоношених немовлят.

"Ми не планували їхати, бо вірили в наші збройні сили. І ми досі віримо, але від артилерії нас ніщо не врятує", — зазначила заступниця мера міста Маргарита Ідрісова.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що окупанти влаштували пекло ЗСУ, але брешуть про захоплення нових міст

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини