Головна Новини Суспільство Війна з Росією Довкола все палає: окупанти влаштували пекло ЗСУ, але брешуть про захоплення нових міст
commentss НОВИНИ Всі новини

Довкола все палає: окупанти влаштували пекло ЗСУ, але брешуть про захоплення нових міст

Росіяни цинічно брешуть про те, що вони вже захопили Часів Яр, Покровськ і інші міста в Донецькій області

2 вересня 2024, 13:22
Поділіться публікацією:

Ситуація на Донеччині для українських військових залишається надзвичайно важкою, а російські окупанти активізували інформаційні кампанії, зокрема, розповсюджуючи заяви про нібито "окупацію" Покровська. Однак ця інформація не відповідає дійсності, заявив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ефірі 24 каналу.

Довкола все палає: окупанти влаштували пекло ЗСУ, але брешуть про захоплення нових міст

Війна в Україні

Він підкреслив, що російські війська навіть не наблизилися до Покровська.

"Донеччина вся палає. І Курщина, хоча звідти порівняно мало інформації. Тільки про те, що війська просуваються, хай і повільніше. Але все одно та територія, яку зайняли ЗСУ за два тижні, співмірна тому, що Росія з дикими боями, шаленими руйнуваннями, багатотисячними втратами зуміла зайняти за майже рік агресивного наступу в Україні", – сказав він.

Тимочко також зауважив, що Росія поширює серед своїх та іноземних медіа інформацію про нібито "втрату" Україною Покровська, Часового Яра та інших населених пунктів. За словами Тимочка, це є частиною інформаційної війни, яку веде Росія, використовуючи свої улюблені тактики.

При цьому експерт підкреслив, що Росія завжди супроводжує свої наступи інформаційними операціями, намагаючись маніпулювати як власними, так і міжнародними медіа.

Голова Ради резервістів закликав українців бути обережними з інформацією, що надходить із зовнішніх джерел, і довіряти лише офіційним повідомленням від українського командування.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники не полишають спроб захопити Покровськ, проте вони зараз дещо змінили удар і строюють умови для оточення українських військ.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини