Головна Новини Суспільство робота і кар'єра ЗМІ дізналися про таємничу українську зброю, яка може змінити хід війни
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися про таємничу українську зброю, яка може змінити хід війни

За повідомленнями Forbes, таємнича "Паляниця" націлилася на авіабази РФ

29 серпня 2024, 11:26 comments6472
Поділіться публікацією:

Новий таємничий український дрон-ракет "Паляниця" націлився на ВПС Росії. Поки РФ нарощує свої атаки безпілотниками та ракетами великої дальності, Україна відповідає тим самим. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Forbes".

ЗМІ дізналися про таємничу українську зброю, яка може змінити хід війни

Ракета-дрон "Паляниця". Фото: із відкритих джерел

Журналісти звертаю увагу, що президент Володимир Зеленський оголосив про перше бойове застосування нової української зброї дальньої дії під назвою "Паляниця", яку він назвав "ракетним безпілотником".

Зеленський сказав, що нова зброя захищатиме Україну, вражаючи російські літаки на землі, перш ніж зможуть злетіти для запуску ракет. Цей підхід називається "вбивати лучника, а не стріли". Він широко пропагувався в Україні та досяг певних успіхів. Супутникові знімки показують, що удар безпілотника 22 серпня по авіабазі Маринівка знищив та пошкодив кількох бомбардувальників.

Відео, яке супроводжувало заяву Зеленського, показало, що "Паляниця" може досягти понад 20 російських авіабаз, маючи на увазі щонайменше 600 км. Це менше, ніж деякі існуючі в Україні безпілотні літальні апарати великої дальності, деякі з яких можуть вражати на відстані понад 1600 км.

Україна має процвітаючий оборонний сектор невеликих компаній, які виробляють дивовижну різноманітність ударних безпілотників, але "Паляниця", схоже, створена для певної ніші.

У відео наголошується, що такі деталі, як розмір та швидкість "Паляниці", засекречені, але йдеться, що її двигун є турбореактивним. Насправді існують безпілотні літальні апарати з ракетним двигуном, наприклад остання версія Coyote компанії Raytheon, яка є модернізацією попереднього дрону Coyote з гвинтовим приводом.

Це спровокувало різні дискусії про те, що вважати ракетою. Міністр стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин розповів Kyiv Post, що нова зброя є "і дроном, і ракетою". Проблема полягає в тому, що немає чітких визначень.

Читайте також на порталі "Коментарі" – росіяни атакують шаленими темпами: що відбувається у Костянтинівці під Покровськом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини