Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Залишаються лічені дні: Україна за крок від того, щоб втратити два великі міста на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Залишаються лічені дні: Україна за крок від того, щоб втратити два великі міста на Донбасі

У Мирнограда залишаються лічені дні, у Покровська - тижні

20 серпня 2024, 08:50 comments8976
Поділіться публікацією:

Жителів міста Мирноград, що на Донеччині, закликають якнайшвидше евакуюватися. Місцева влада вже ухвалила рішення про закриття магазинів, ринків, а також евакуацію установ та підприємств. Виконувач обов'язків голови Мирноградської міської військової адміністрації Юрій Третьяк каже, що ситуація залишається дуже напруженою. Українські військові стримують тиск ворога, але росіяни з кожним днем все ближче. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в ефірі Радіо Донбас.Реалії.

Залишаються лічені дні: Україна за крок від того, щоб втратити два великі міста на Донбасі

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Тенденція йде до погіршення... Якщо Покровськ ще має два тижні, за розрахунками, то Мирноград цих тижнів уже не має. Мирноград залишає лічені дні, може, день-два-три. Тому що ми вже відчуваємо третій день навіть артилерійські обстріли", — розповів Юрій Третяк.

У Мирнограді закриваються магазини та аптеки, місто зазнає обстрілів і вдень, коли на вулицях перебувають люди.

"Я закликаю всіх жителів, прилеглих до лінії фронту територій, а особливо сім'ї з дітьми та маломобільними родичами, не зволікати з евакуацією і найближчим часом виїхати до безпечніших регіонів України. Тому що ці міркування "коштує — не варто" тільки призводить до збільшення [кількості] жертв", — наголосив Третьяк.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Донеччині ситуація для Сил оборони катастрофічна, про це стверджує аналітик Bild з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке.

Зокрема, видання нагадало, що ще у неділю Донецька обласна військова адміністрація оголосила примусову евакуацію сімей із дітьми із Покровська. При цьому, як наголошує Bild, раніше у місті проживало 80 тисяч людей. У Покровському районі лишається 53 тисячі мешканців, серед яких майже 4000 дітей.

При цьому видання стверджує, що російські загарбники наблизилися до Покровська на 7-8 кілометрів. На початку року це було 38 км.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини