Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Який роботою займаються 16 мільйонів українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Який роботою займаються 16 мільйонів українців

Майже кожен четвертий українець займається торгівлею або ремонтує авто

12 липня 2021, 16:54
Поділіться публікацією:

Зайнятість у промисловості, сільському або рибному господарстві в Україні давно вже поступилася зайнятості населення в торгівлі. 22,5% з майже 16 млн офіційно "зайнятих" українців працюють в оптовій і роздрібній торгівлі, ремонті автомобілів і мотоциклів — 3,5 млн з 15 млн 915 тис. осіб. Про це виданню "Коментарі" стало відомо з цифр, оприлюднених сьогодні Держстатом України.

Який роботою займаються 16 мільйонів українців

У сфері торгівлі зайнята найбільша кількість українців. Фото з відкритих джерел

Майже 17% українців, або 2 млн 721 тис. осіб працюють у сільському, лісовому, рибному господарстві, а 15%, або 2 млн 358 тис. осіб — у промисловості. Тобто в сфері торгівлі, промисловості та харчової галузі працюють більше половини офіційно зайнятих українців.

Трохи менше 9% відсотків (1,4 млн населення України) працюють в сфері освіти, 6,25% — майже 1 млн — на транспорті, складському господарстві, займаються поштовими та кур'єрськими послугами, ще 5,7% (935 тис. осіб) зайняті в сфері охорони здоров'я і надання соціальних послуг населенню, 5,6% — 902 тис. — в державному управлінні та обороні, соціальному страхуванні.

Професійною, науковою і технічною діяльністю займаються понад 418 тис. українців, а будівництвом — 664 тис. осіб. Всі інші сфери зайнятості населення країни не перевищують 300 тис. осіб.

Найбільшу кількість офіційно зайнятого населення зареєстровано, відповідно до Держстату, в Дніпропетровській області (1 млн 368 тис. осіб), Києві (1 млн 352 тис.) і Харківській області (1 млн 209 тис.).

При цьому структура зайнятості в регіонах-лідерах істотно відрізняється за окремими напрямами. Так, кожен четвертий житель Дніпропетровської області працює в промисловості, тоді як у Києві в цій сфері зайнятий тільки кожен 30-й. Понад 360 тис. осіб працюють в обох регіонах у сфері торгівлі і ремонту автотранспорту, по 55 тис. — у сфері будівництва.

Але у 22 рази частіше в Дніпропетровській області, ніж у Києві, можна зустріти працюючих у сфері сільського і рибного господарства, зате професійною та науковою діяльністю зайняті в чотири рази більше киян, ніж жителів Придніпров'я.

Педагогів і фінансистів (у чотири рази) більше в Києві, медиків — у Дніпропетровській області. У той же час Київ — регіон-лідер за кількістю людей зі сфери мистецтва, спорту, розваг і відпочинку — 12% всіх працівників цієї сфери країни ведуть свою діяльність саме в столиці.

Раніше "Коментарі" писали, які сфери економіки, за даними Держстату, демонструють найвищі показники тіньової зайнятості.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://ukrstat.gov.ua/,
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван Сирко

12 липня 2021, 16:23

Лучше напишите про черную президентскую бухгалтерию!!!


Новини