Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Які найбільш високооплачувані спеціальності в Україні: названі зарплати
commentss НОВИНИ Всі новини

Які найбільш високооплачувані спеціальності в Україні: названі зарплати

Середня номінальна зарплата штатних працівників в Україні в липні збільшилася на 21,5%

30 серпня 2021, 16:22
Поділіться публікацією:

За даними Державної служби статистики України, найвищий показник серед заробітних плат у різних галузях діяльності має зарплата штатного працівника галузі інформації та телекомунікації. У липні вона налічувала 24 946 гривень, передає УНІАН.

Які найбільш високооплачувані спеціальності в Україні: названі зарплати

Які найбільш високооплачувані спеціальності в Україні - фото з відкритих джерел

Зазначається, що друге місце посіла галузь фінансової та страхової діяльності. У цьому секторі середня заробітна плата одного працівника в липні в середньому дорівнювала 24 489 гривень.

У трійку лідерів за заробітною платою в минулому місяці також увійшла галузь держуправління та оборони й, до того ж, соціального страхування. Штатний працівник у цих секторах заробляв у липні в середньому 20 782 гривні.

У виданні підкреслили, що загалом середня номінальна зарплата штатних працівників в Україні у липні збільшилася на 21,5% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склала 14 345 гривень.

Раніше видання "Коментарі" писало, що на сьогодні робота покоївки є дуже затребуваною, оскільки чистота в закладі розміщення — один з основних факторів вибору місця проживання. У зв'язку з цим робота покоївок важлива для готелів і хостелів. Чи достатньо платять за таку роботу в Україні та інших країнах Європи, читайте у нашому матеріалі.

Крім того, раніше повідомлялося, що протягом поточного року заробітні плати вчителів в Україні повинні зрости в загальному на 30%, підвищення проводять у кілька етапів. На сьогодні середня зарплата вчителя першої категорії в державному освітньому закладі — 6,6 тис. гривень, або 210 євро. При цьому в Міносвіти стверджують, що зарплата українських вчителів не дуже відрізняється від європейських. Скільки заробляють вчителі в інших країнах Європи, читайте у матеріалі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини