Головна Новини Суспільство робота і кар'єра В Україні підвищили розмір допомоги по безробіттю: хто отримає більше
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні підвищили розмір допомоги по безробіттю: хто отримає більше

В Україні відбулись зміни у фінансовій підтримці для безробітних

сьогодні, 15:55
Поділіться публікацією:

В Україні з жовтня мінімальний розмір допомоги по безробіттю збільшено з 2500 до 3600 гривень для певних категорій населення. Це стало можливим завдяки постанові правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Про це повідомляє Державна служба зайнятості.

В Україні підвищили розмір допомоги по безробіттю: хто отримає більше

Гроші. Фото з відкритих джерел

Хто отримує нову допомогу

Нововведення стосується таких груп:

  • Особи без страхового стажу: Люди, які не мали 7 місяців страхового стажу протягом року до отримання статусу безробітного, раніше отримували 1500 гривень.

  • Зайняті понад 7 місяців: Ті, хто працював не менше 7 місяців перед настанням безробіття, до підвищення отримували 2500 гривень.

  • Внутрішньо переміщені особи: Ця група також може отримати підвищену допомогу, якщо не має документів про страховий стаж.

Однак мінімальний розмір допомоги залишився незмінним для певних категорій — молоді до 35 років без страхового стажу, а також осіб, звільнених за окремими статтями трудового законодавства (наприклад, за прогули чи крадіжки).

Обмеження під час воєнного стану

Варто зазначити, що під час дії воєнного стану тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 90 календарних днів, за винятком осіб передпенсійного віку, для яких термін становить до 360 календарних днів.

Нагадаємо, з моменту запуску проєкту "Армія відновлення", Державна служба зайнятості України взяла на роботу понад 183 тисячі безробітних. За їхню працю було виплачено 1,486 мільярда гривень.

До речі, у липні 2024 року уряд виплатив 37,7 мільйона гривень компаніям за працевлаштування людей з інвалідністю та переселенців, а також за створення інклюзивних робочих місць. Це допомагає не тільки відновити інфраструктуру, але й дати безробітним новий шанс для розвитку в післявоєнний час.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини