Головна Новини Суспільство неймовірно “Золоті” продукти: ціни в Україні уже перевищили європейські
commentss НОВИНИ Всі новини

“Золоті” продукти: ціни в Україні уже перевищили європейські

Як відрізняються ціни на продукти в українських та європейських магазинах

сьогодні, 14:28
Поділіться публікацією:

В Україні спостерігається стабільна тенденція зростання цін на товари різних продуктових груп. Так, попри сезон збору врожаю, у вересні почали дорожчати овочі, приміром, зберігається висока вартість картоплі. Б'є всі рекорди й вершкове масло — ціни на продукт уже вищі за європейські. Вартістю популярного в Україні продукту поділився на своїй сторінці у Facebook, фінансовий аналітик Василь Невмержицький, повідомляє портал "Коментарі".

“Золоті” продукти: ціни в Україні уже перевищили європейські

Ілюстративне фото

“100 грн пачка масла”, — написав він. Коментатори під дописом почали порівнювати ціни з європейськими магазинами, зазначаючи, що українські ціни вищі подекуди на 30%. 

“Золоті” продукти: ціни в Україні уже перевищили європейські - фото 2

Так, приміром, вартість пачки масла у французькому магазині стартує від 1,95 євро (89,6 грн — за офіційним курсом НБУ). При цьому варто зауважити, що пачка масла у французькому магазині 250 гр, тоді як в Україні виробники фасують продукт по 180 гр, що ще збільшує вартість на полицях українських магазинів проти європейських.

“Золоті” продукти: ціни в Україні уже перевищили європейські - фото 3

Схожа ситуація і з цінами на ще один молочний продукт — звичайне молоко. 

Вартість у французькому магазині одного літру становить близько 1 євро (45,95), у той час, коли на полицях українських магазинів ціни 46 грн, 48 грн, але за 870 чи за 900 мл. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у жовтні ціни на хліб можуть зрости на 5-10%. За словами експертів, подорожчання продуктів може прискоритися через кілька факторів. Основною причиною є перебої з електрикою, які змушують виробників вирішувати проблеми з електропостачанням і перекладати додаткові витрати на споживачів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини