Головна Новини Суспільство робота і кар'єра В Україні підрахували безробітних
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні підрахували безробітних

Як і раніше, основний акцент у допомозі з працевлаштуванням, держава робить на проєкт “Армія відновлення”

18 січня 2023, 16:10
Поділіться публікацією:

Сьогодні в Україні рівень безробіття становить близько 30%. Нову роботу наразі шукають два мільйони осіб всередині країни. Крім того, у пошуку два мільйони сімсот тисяч українців, які покинули домівки через війну, але готові повернутися та працювати. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на слова першої віцепрем’єр-міністра — міністра економіки Юлії Свириденко під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі, пише “Укрінформ”. 

В Україні підрахували безробітних

Фото: https://pixabay.com/


"Національний банк України оцінює рівень безробіття у 30%. Це означає, що 4,7 мільйони українців знаходяться у пошуку роботи і не можуть її знайти. Ці цифри складають із 2,7 мільйонів осіб за межами України, які хочуть повернутися зараз і почати працювати, і 2 мільйонів – всередині країни", — сказала очільниця відомства.


Юлія Свириденко запевнила, що влада намагається стимулювати зайнятість громадян шляхом участі у початковому етапі відновлення країни. На це, власне, й спрямована запущена урядом програма "Армія відновлення".


Як відомо, до суспільно корисних робіт у межах проєкту залучено чотири з половиною тисяч безробітних українців. За свою роботу вони отримують оплату не нижче 6700 гривень. 


Раніше ми повідомляли, що віце-прем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала внутрішніх переселенців шукати роботу. Посадовиця порадила внутрішньо переміщеним особам не покладатися лише на соціальну допомогу, адже працевлаштування – це не тільки дохід, а й особистий розвиток. Ірина Верещук також сказала, що багато з-поміж ВПО готові залишитись в тих громадах, куди переїхали. Міністерка також закликала роботодавців йти назустріч внутрішньо переміщеним співвітчизникам.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.ukrinform.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини