Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Верещук закликала внутрішніх переселенців шукати роботу
commentss НОВИНИ Всі новини

Верещук закликала внутрішніх переселенців шукати роботу

Посадовиця порадила ВПО не покладатися лише на соціальну допомогу

9 січня 2023, 11:10
Поділіться публікацією:

Внутрішньо переміщеним українцям не варто покладатися лише на державні виплати, чекати повернення на старе місце роботи, натомість — намагатися працевлаштуватися на новому робочому місці. Про це в ефірі єдиного марафону новин заявила Віце-прем'єр-міністр — Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, пишуть “Коментарі”. 

Верещук закликала внутрішніх переселенців шукати роботу

Фото: https://pixabay.com


Вона наголосила, що працевлаштування – це не тільки дохід, а й особистий розвиток. Ірина Верещук також зауважила, що серед внутрішньо переміщених осіб чимало активних громадян, які після переїзду в інший населений пункт не покладалися лише на гроші від держави, а влаштувалися на роботу. Багато з них готові залишитись в тих громадах, куди переїхали, вважає посадовиця. Вона також закликала роботодавців йти назустріч внутрішньо переміщеним співвітчизникам.


"Для працевлаштування ВПО потрібна ініціатива двох сторін – тих, кому потрібна робота і тих, хто її надає. Тому я апелюю до обох. Роботодавців закликаю йти назустріч переселенцям та активніше давати їм роботу. Переселенців закликаю не чекати, активніше працевлаштовуватись і покращувати своє життя", – сказала Ірина Верещук.


Як відомо, у березні 2022 року стартували виплати зареєстрованим внутрішнім переселенцям щомісячної допомоги на проживання. Її розмір становить дві тисячі гривень для дорослих та три тисячі гривень на кожну дитину та людину з інвалідністю. 


З травня умови виплати змінилися. Уряд вирішив надавати допомогу тим ВПО, які перемістилися з районів проведення бойових дій або які перебувають в тимчасовій окупації. Їх перелік затверджується Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій за погодженням з Міністерством оборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій. Крім того, виплату передбачили внутрішньо переміщеним особам зі зруйнованим чи непридатним для проживання житлом. 

Раніше ми писали, що ряд соцвиплат з 1 січня продовжили автоматично.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.kmu.gov.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини