Головна Новини Суспільство робота і кар'єра В Україні можуть скасувати призов: що кажуть в Міноборони
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть скасувати призов: що кажуть в Міноборони

За словами Резнікова, Україна має намір повністю перейти на контрактну армію

9 липня 2023, 16:51
Поділіться публікацією:

В Україні хочуть змінити формат роботи військкоматів та в майбутньому відмовитися від призову. У Міноборони заявляють, що Україна має намір повністю перейти на контрактну армію. Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков,  повідомляє ТСН.uа.

В Україні можуть скасувати призов: що кажуть в Міноборони

Олексій Резніков (фото з відкритих джерел)

"Нам потрібно змінювати підхід, потрібно скасовувати призов, робити професійну армію, але робити зрозумілий пошаровий реєстр резерву на випадок повномасштабної війни, на випадок вторгнення. Це означає, що головним нашим капіталом є люди і з ними потрібно працювати", — сказав Резніков.

На його думку, територіальні центри комплектування та соціальної підтримки мають стати сучасними ЦНАПами, а всю "радянську спадщину", яка є сьогодні в українських військкоматах, потрібно принципово змінювати. 

"Потрібно робити інший підхід, має бути максимальна цифровізація. Умовно кажучи, військкомати мають стати ЦНАПами", — заявив Резніков.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Подоляк пояснив, чому війна з Росією не буде тривати довгі рокиРадник керівника Офісу президента Михайло Подоляк розповів, що через військові ресурси Росії та України війна не може бути довготривалою. Радник керівника ОП в інтерв’ю відповів на питання, чи може війна затягнутись на довгі роки, адже деякі військові аналітики вважають, що жодна зі сторін не зможе переламати хід війни.

Михайло Подоляк пояснює, що ресурсні можливості України поступово зростають. Україна повільно отримувала необхідні компоненти для військових дій, однак згодом цей процес пришвидшиться. За словами Подоляка до війни західні партнери не потребували виготовлення великої кількості боєприпасів, однак після вторгнення змінилось сприйняття щодо військово-промислового комплексу у країнах Заходу. Таким чином вони нарощують своє виробництво, яке з часом потрапить в Україну.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини