Головна Новини Суспільство робота і кар'єра У справі Шуфрича з'явилися нові деталі: що кажуть прокурори
commentss НОВИНИ Всі новини

У справі Шуфрича з'явилися нові деталі: що кажуть прокурори

До суду направлено обвинувальний акт щодо народного депутата IX скликання від забороненої партії ОПЗЖ Нестора Шуфрича та його колишнього помічника

3 вересня 2024, 10:32 comments1358
Поділіться публікацією:

Прокурори направили до суду обвинувальний акт щодо народного депутата України IX скликання від забороненої політичної партії "ОПЗЖ" Нестора Шуфрича та його екс-помічника. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Офіс генпрокурора.

У справі Шуфрича з'явилися нові деталі: що кажуть прокурори

Нестор Шуфрич. Фото: із відкритих джерел

В ОДП зазначають, що їм інкримінується фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни кордонів території та державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 КК України). Крім цього, народному обранцю також інкримінується державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України).

У повідомленнях не вказано імен фігурантів, але обставини справи вказують на Нестора Шуфрича та В'ячеслава Черепаню.

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені разом з іншими довіреними нардепами особами після окупації півострова ворогом забезпечили реєстрацію нерухомості – будинку та земельної ділянки у смт Сімеїз АР Крим за законами РФ. Це майно народний обранець (Шуфрич-ред.) придбав у 2013 році через підконтрольне підприємство та довірених осіб.

У 2016 році з метою охорони майна на тимчасово окупованому півострові обвинувачені організували укладання договору охорони із незаконним воєнізованим формуванням окупаційної влади в АР Крим – "ФГУП „Охорона" Росгвардії у Республіці Крим".

Надалі вони організували передачу та перерахування Росгвардії РФ, яка бере участь у війні проти України, понад 648,7 тис. російських рублів за охорону майна.

Крім того, народний депутат України був завербований ФСБ РФ та виконував завдання одного з колишніх заступників секретарів РНБО, який у 2014 році виїхав до Москви.

Обвинувачений систематично у своїх виступах та інтерв'ю публічно розповсюджував наративи держави-агресора, проводячи підривну діяльність проти України. Він підтримував ідеї проросійського спрямування подальшого розвитку України.

Нардеп, знаючи про окупацію державою-агресором частини території України, продовжував здійснювати підривну діяльність проти української держави.

Обвинувачені перебувають під вартою.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому за Шуфрича взялися саме зараз – що стане головним маркером.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини