Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Експерт: тривала віддалена робота знижує продуктивність і творчість
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт: тривала віддалена робота знижує продуктивність і творчість

У всьому світі компанії відправили своїх працівників працювати додому, щоб знизити ймовірність захворювання в колективі

27 жовтня 2020, 14:52
Поділіться публікацією:

Через пандемію багато працівників перейшли на віддалену роботу та помітили спад креативу і творчих ідей. Про це пише "Дзеркало тижня".

Експерт: тривала віддалена робота знижує продуктивність і творчість

Фото: Habr

Головний економіст Банку Англії Енді Холдейн вивчив економічний вплив віддаленої роботи, спричинена пандемією коронавірусу. Щоб запобігти та знизити ризик поширення вірусу, багато компаній відправили своїх працівників працювати додому.

У першій частині дослідження Холден вивчав вплив дистанційного способу роботи на продуктивність. До пандемії віддалена робота вважалася більш ефективною, а зараз — навпаки. Зате зазначає, що "дистанційка" зробила багатьох людей щасливішими, адже з щоденної рутини віднявся час на дорогу на роботу, яка багатьом дається важко.

Таке падіння продуктивності та зростання щастя більше пов'язаний з незвичним форматом або чимось більшим — повністю відповісти не можна.

Який же вплив дистанційна робота має на творчий процес? Існує припущення, що вдома, де стрес-факторів менше і працівник менше відволікається, можна очікувати зростання креативності. Адже перебування в шумі офісних приміщень вимагає зосередженості. Однак можна сміливо стверджувати, що відсутність постійного живого спілкування з колегами якраз і перешкоджає творчому процесу.

До того ж відомо, що вплив різних переживань пов'язаних з робочим процесом, звуки, запахи офісу і, навіть люди — можуть стати ключовим джерелом творчої іскри. Ці зовнішні подразники   "паливо" для креативу та уяви.

Проблему можна зменшити, якщо у звичне спілкування впроваджувати нові способи комунікації — голосові повідомлення або віртуальні збори. Але, навіть це не вирішить проблему повністю. Адже при живому спілкуванні відбувається побудова довіри між колегами. Відкритий офіс — або ж "оупен спейс", корпоративні заходи та конференції — допомагають стимулювати творчий процес.

Саме тому, після закінчення пандемії коронавірусу компаніям було б корисно поєднати чергування віддаленої роботи з роботою в офісі. Тобто налагодити баланс продуктивності та щастя співробітників.

Нагадаємо, "Коментарі" раніше повідомляли, про те, що норвезька компанія шукає працівника з хорошим почуттям гумору.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини