Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Темпи наступу РФ ростуть: у ЗСУ повідомили про загострення на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Темпи наступу РФ ростуть: у ЗСУ повідомили про загострення на фронті

На Покровському напрямку найбільша кількість протистоянь, й що ситуація на Оріхівському напрямку загострилася.

3 липня 2024, 18:55
Поділіться публікацією:

 З початку доби 3 липня російські війська значно активізували наступальні дії на Донеччині. За повідомленням Генерального штабу Збройних сил України, кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до понад 90.

Темпи наступу РФ ростуть: у ЗСУ повідомили про загострення на фронті

Літній наступ РФ (фото з відкритих джерел)

Прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей продовжують страждати від артилерійських обстрілів з території Росії. Харківщина також перебуває під постійними бомбардуваннями. З території Бєлгорода та Шебекіного російські терористи завдали авіаційних ударів по населених пунктах Липці, Малі Проходи, Нескучне та Слобожанське. Українські війська відбили шість атак у районах Вовчанська та Липців.

На Куп’янському напрямку противник двічі безуспішно намагався штурмувати оборонні рубежі в районі Стельмахівки, задіявши авіацію для підтримки. Ударів зазнали райони Борова та Піщане. Одне бойове зіткнення триває досі. На Лиманському напрямку за день російські війська здійснили 19 атак на позиції українських захисників поблизу Невського, Макіївки, Греківки, Тернів та в Серебрянському лісі. Десять атак були безуспішними для противника, ще дев'ять тривають.

На Сіверському напрямку українські оборонці відбили одну атаку поблизу Виїмки. На Краматорському напрямку ворог здійснює чотири штурми поблизу Калинівки. Бої тривають. На Торецькому напрямку кількість атак зросла до 12. Противник намагається просунутись у бік Білої Гори, Торецька, Деліївки, Північного та Нью-Йорка, за підтримки авіації. Три боєзіткнення тривають.

На Покровському напрямку відбувається найбільше протистоянь. Окупанти здійснили 19 спроб витіснити українських захисників з позицій у районах Воздвиженки, Новоолександрівки, Прогреса, Євгенівки, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Калинового. Українські сили оборони відбили 13 атак, шість боєзіткнень ще тривають.

На Курахівському напрямку українські захисники відбили 11 атак у районах Красногорівки, Георгіївки, Костянтинівки та Парасковіївки. На Времівському напрямку було відбито два ворожих штурми неподалік Водяного та Урожайного. Противник застосував КАБи та некеровані авіаційні ракети в районах Времівки та Старомайорського.

На Гуляйпільському напрямку мала місце одна безуспішна атака в районі Чарівного. Ситуація на Оріхівському напрямку загострилася. Українські воїни відбили дві атаки в районах Новоандріївки та Роботиного. Сім атак противника в районах Новоданилівки, Щербаки та Роботиного тривають. Противник також задіяв авіацію в районі Кам’янського. На Придніпровському напрямку ворог двічі безуспішно атакував українські позиції поблизу Кринок. Райони населених пунктів Козацьке, Тягинка, Бургунка та Шляхове зазнали ударів КАБами.

Генштаб ЗСУ наголошує на продовженні стійкої оборони українських військових і готовності до подальшого відбиття атак.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ЗСУ посунули ворога на Харківщині

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини