Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Стало відомо, як переманюють співробітників
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як переманюють співробітників

Під конкретний випадок формується свій сценарій хедхантинга

30 липня 2021, 21:05
Поділіться публікацією:

Про ситуацію, коли хороших фахівців переманюють з інших компаній, розповіли "Коментарям" роботодавці. У Департаменті по зв'язках з громадськістю "Епіцентр К" відзначили, що хедхантинг буває, як в одну сторону, так і в іншу.

Стало відомо, як переманюють співробітників

Працівники (фото з відкритих джерел)

"Тут потрібен спецпідхід, розуміння психології людини, вміння правильно вести переговори. Під конкретний випадок формується свій сценарій хедхантинга. Звичайно, хороших фахівців завжди переманювали один в одного. Але тут, крім непоганого іміджу компанії, необхідно пропонувати вищу зарплату. Якщо у компанії є така можливість, то цей метод можна і потрібно використовувати ", — впевнені в мережі магазинів" Епіцентр ".

У компанії KIVI вважають, що переманювати співробітників нормально, а у кожного фахівця є своя мотивація.

"Можливо, у компанії є пропозиція, від якої не зможе відмовитися потенційний претендент. Для "хантингу" часто використовуються рекомендації від інших професіоналів галузі, а також соціальна мережа LinkedIn. Це дуже зручно, якщо резюме спеціаліста немає на сайтах пошуку роботи. Це західний підхід до пошуку кандидатів. LinkedIn частіше використовується для пошуку фахівців рівня middle. У цій соціальній мережі завжди можна запропонувати професіоналові поспілкуватися або отримати від нього рекомендації інших фахівців, які знаходяться в пошуку ", — розповіла PR-менеджер компанії KIVI Анастасія Кіосева.

У компанії "Хуавей Україна" до переманювання співробітників з інших підприємств ставляться інакше.

"Ринок IКТ дуже вузький і насправді не такий вже великий. Тому так, нерідко трапляється, що працівники з іншої компанії переходять до нас або навпаки. У нас немає такої стратегії — переманювати працівників з інших підприємств, і у нас є табу на переманювання працівників наших клієнтів. Замість цього ми намагаємося створити максимально сприятливі умови для професійного розвитку наших співробітників, щоб вони не замислювалися про перехід до інших компаній і залишалися з нами надовго ", — відповів" Коментарям "заступник керівника Департаменту персоналу компанії" Хуавей Україна "Володимир Білавка.

Нагадаємо, портал "Коментарі" дізнався, що робить компанія, щоб мотивувати своїх співробітників до продуктивної роботи



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення


Новини