Стало відомо, скільки грошей потрібно українцям на місяць

Суспільний запит досліджували соціологи

Active Group опитали українців, щоб дізнатись, скільки саме грошей, за уявленням самих українців, їм потрібно на одного члена родини на місяць. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на результати досліджень.

Отже, "щоб вижити" - 10399 гривень. Такий мінімальний рівень фінансових очікувань українців.

"Щоб почувати себе впевнено", нашим співгромадянам необхідно вдвічі більше - 19282 гривні.

Для того, "щоб ні в чому собі не відмовляти", опитаним Active Group, необхідно майже 50 тисяч гривен, або майже в 5 разів більше від мінімального, за їх уявленнями рівня, а саме - 49762 гривні.

Дослідники зазначають, що наведені цифри є середніми показниками.

Active Group - компанія була заснована у 2011 році групою однодумців, які тривалий час працювали в сфері маркетингових та соціологічних досліджень. Спеціалізується з надання послуг маркетингових та соціологічних досліджень в Україні.

Тим часом, Зеленський натякнув на наступні події, заявивши, що "сонце засяє в Криму".

Кадиров розкритикував чеченців, які повернулися з полону.

"Коментарі" підбили головні підсумки тижня – на чому варто зупинитись окремо:

Зокрема, експерт Українського інституту політики Микола Спіридонов одним із найбільш значущих рішень, ухвалених на минулому тижні Верховною Радою, вважає повернення доплат військовим, поліцейським та рятувальникам.

"Попереднє рішення про зняття цих доплат у 30 тисяч викликало обурення у суспільстві. Петиція із закликом повернути їх швидко набрала необхідну для розгляду кількість голосів. І парламент відреагував, запропонувавши аккумулювати відповідні кошти за рахунок скорочення зарплат держслужбовців та топ-менеджерів держпідприємств. Мені дозволили скористатися даними соціологічної компанії Active Group, які будуть опубліковані лише у понеділок. Відповідно до них, понад 80% українців підтримують рішення скоротити виплати держслужбовцям до десяти мінімальних зарплат, – зазначає експерт. – Тобто суспільство розуміє – виплати військовим, поліцейським, представникам цивільного захисту зараз значно важливіше, ніж сите життя чиновників та керівників держпідприємств".