Головна Новини Суспільство робота і кар'єра США та Європа тиснуть на Швейцарію через російські активи: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

США та Європа тиснуть на Швейцарію через російські активи: що відомо

Швейцарія не готова конфіскувати заморожені російські активи, на чому наполягають інші країни

3 січня 2023, 15:35 comments2268
Поділіться публікацією:

США та Європа проводять із владою Швейцарії непросту розмову через російські активи. Тема непростих переговорів – заморожені у Швейцарії російські активи, які зараз можуть бути передані на відновлення України. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Neue Zürcher Zeitung".

США та Європа тиснуть на Швейцарію через російські активи: що відомо

Швейцарія. Фото: ua.depositphotos.com

Зазначається, що країни ЄС та G7 заморозили понад 300 млрд доларів російських активів. Швейцарія заблокувала близько 7,5 млрд франків, які належать росіянам, а також 15 об'єктів нерухомості.

За словами міністра закордонних справ Ігнаціо Кассіса, конфіскація активів є вкрай делікатним питанням для Швейцарії, де право власності вважається священним.

Водночас країна опинилася під сильним зовнішнім тиском через російські активи, і цей тиск лише наростатиме, кажуть джерела в уряді. Питання конфіскації російських активів порушується у межах регулярних неформальних контактів із іноземними партнерами. Особливо активно наполягають на конфіскації представники України, країн Східної Європи та США.

Однак в уряді не надто позитивно налаштовані до можливих конфіскацій, побоюючись, що це створить прецедент, після якого кожен військовий конфлікт супроводжуватиметься такими експропріаціями майна.

"Ми не повинні раптово відмовлятися від наших принципів верховенства права", – зазначив голова Комісії із зовнішньої політики Швейцарії Франц Грютер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — іранські рони знову б'ють Україною, а Іран заперечує допомогу РФ у війні: як це зупинити.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що говорить попередження Кирила Буданова – чи варто чекати на нові вибухи на території РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини