Головна Новини Суспільство робота і кар'єра "Роскомнадзор" заборонив передавати дані через Telegram та WhatsApp
commentss НОВИНИ Всі новини

"Роскомнадзор" заборонив передавати дані через Telegram та WhatsApp

"Роскомнадзор" проти популярних месенджерів

1 березня 2023, 15:04
Поділіться публікацією:

"Роскомнадзор" опублікував список месенджерів, через які з першого березня громадянам Росії заборонено передавати персональну та фінансову інформацію. Заборона торкається посадовців, компаній та організацій з державною участю та поширюється на месенджери, власниками яких є іноземні особи. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на сайт російського держрегулятора.

"Роскомнадзор" заборонив передавати дані через Telegram та WhatsApp

В Росії обмежують популярні месенджери

Під заборону потрапили наступні месенджери: Discord, Microsoft Teams, Skype for Business, Snapchat, Telegram, Threema, Viber, WhatsApp, WeChat.

"Закон встановлює заборону для низки російських організацій на використання іноземних месенджерів", — заявив Роскомнагляд.

Президент РФ Путін 29 грудня 2022 підписав закон, що забороняє передачу персональних даних через іноземні месенджери при наданні держпослуг або виконанні державного завдання. З 1 березня в РФ вступає в дію  частина закону "Про інформацію, інформаційні технології та про захист інформації".

Напередодні стало відомо, що в РФ оштрафували Вікіпедію, а в США зобов'язали видалити Tik Tok за 30 днів з усіх комп'ютерів та телефонів, якими користуються держчиновники. Державні комп'ютери та смартфони не повинні обмінюватися трафіком із платформою. В американському меморандумі йдеться не тільки про TikTok, а й про "будь-які додатки або сервіси наступних поколінь, розроблених компанією ByteDance Limited або компанією, що належить ByteDance Limited". Тобто в майбутньому всі програми китайського розробника TikTok в американських держструктурах будуть заборонені.

Протягом 90 днів держструктурам наказується відмовитися від усіх контрактів, виконання яких вимагає використання китайського додатка, а протягом наступних 120 днів – запровадити внутрішні правила, щоб подібних договорів надалі більше не укладали.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини