Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Росіяни стягують на кордон із Харківщиною нові війська: де наступає ворог
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни стягують на кордон із Харківщиною нові війська: де наступає ворог

ЗСУ не дають ворогу просуватися, ведуть ефективну оборону, подекуди контратакують

5 червня 2024, 21:55 comments1322
Поділіться публікацією:

Спікер  Національної гвардії Руслан Музичук  заявив, що російське окупаційне  угрупування перекидає на Харківський напрямок, на кордоні з Україною, нові сили, зокрема мотострілецькі підрозділи, для  майбутніх штурмів.

Росіяни стягують на кордон із Харківщиною нові війська: де наступає ворог

Наступ на Харків (фото з відкритих джерел)

"Втрати противника протягом цих тижнів змушують його переміщувати до цього району підрозділи для поповнення та підтримання спроб наступальних дій, а також для утримання займаних ділянок", — зазначив військовий для LIGA.net.

При цьому, представники Сил оборони не дають загарбникам просуватись, створюють ефективну оборону,  в деяких місцях контратакують.

Як продовжив Музичук, армія РФ  має намір  вести наступ в напрямку Липців.  

Для розвідки місцевості на  Харківщині, загарбники  мають безпілотники ZALA, "Орлан" та поєднують з БпЛА типу "Ланцет".  Тільки за одну добу  військові нацгвардії збили 39 ворожих дронів, за тиждень — понад 100.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Сирський розповів, як він хоче трансформувати арміюГоловнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що однією з його стратегічних задач є трансформацію українського війська у високотехнологічну армію, в якій бійці будуть максимально забезпечені технологіями, що допоможе мати не лише перевагу над ворогом, але й головне — зберегти життя наших воїнів. 

В рамках цієї задачі Сирський провів засідання робочої групи з питань безпілотних систем. Разом із начальником Генштабу ЗСУ генерал-майором Анатолієм Баргилевичем, міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим та командирами підрозділів були визначені пріоритети розвитку наземних, морських та повітряних безпілотних систем та окреслені ключові задачі на всіх рівнях.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини