Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Повертаємося до роботи без стресу: як правильно вийти з відпустки
commentss НОВИНИ Всі новини

Повертаємося до роботи без стресу: як правильно вийти з відпустки

Найчастіше співробітники відчувають суттєву втому після того, як виходять на роботу

1 серпня 2021, 23:55
Поділіться публікацією:

Як не крути, але сезон відпусток вже скоро підійде до кінця. Тому було б дуже погано, якби ви не отримали кілька порад, які допоможуть розумно і грамотно повернутися до роботи. Дізнайтеся, що ж потрібно зробити, щоб вихід з відпустки не перетворився на справжній стрес.

Повертаємося до роботи без стресу: як правильно вийти з відпустки

Відпочинок (фото з відкритих джерел)

Найчастіше співробітники відчувають суттєву втому після того, як виходять на роботу. Причому втомлюються вже в першій половині дня, пише Medikforum. Це абсолютно нормально — так організм реагує на раптові зміни. Ще вчора ви щасливо відпочивали і, наприклад, розслаблялися на пляжі, а зараз змушені сидіти в 18:00 біля комп'ютера.

Також співробітники можуть стикатися з нервозністю, роздратуванням, болями в шлунку, відсутністю апетиту, безсонням. Це все прояви синдрому відміни. Як пом'якшити все це?

В першу чергу ретельно і заздалегідь сплануйте те, як будете повертатися з відпустки. Не повинно бути різкого переходу з відпочинку в робочий режим. Краще повернутися на пару днів раніше, за день до виходу на роботу прочитати інформацію в загальних чатах, переглянути електронну пошту, повільно зануритися в інформацію, яка пов'язана з робочим процесом.

Причому зробити це краще поступово, без наскоку. Паралельно з робочими питаннями ви можете розбирати валізу, наводити прибирання, дивитися улюблені фільми або шоу. Постарайтеся робити все в режимі спокою і гармонії, інакше знову зіткнетеся зі стресом. Не забудьте про зустрічі з друзями, колегами, сім'єю. Все це протягом двох днів до роботи має бути у вашому житті.

Дотримуйтесь і інших рад: поверніться в колишній режим дня. Під час лягаєте спати, вставайте по будильнику. Обов'язково приведіть в норму своє харчування. Остерігайтеся жирних, гострих страв, смаженого, консервів. Легка дієта дозволить організму швидше відновитися.

Нагадаємо, в цьому році більшість опитаних українців відповіли, що вважають за краще провести свою відпустку вдома, ніж відправитися кудись на курорт.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини