Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Підвищення мінімальної зарплати: що зміниться з 1 квітня в Україні?
commentss НОВИНИ Всі новини

Підвищення мінімальної зарплати: що зміниться з 1 квітня в Україні?

Очікується найбільше підвищення за період повномасштабної війни

5 березня 2024, 16:00
Поділіться публікацією:

З 1 квітня 2024 року українці отримають довгоочікуване підвищення мінімальної заробітної плати. Очікується, що мінімальна зарплата зросте із 7100 до 8000 гривень.

Підвищення мінімальної зарплати: що зміниться з 1 квітня в Україні?

В Україні з 1 квітня підвищать мінімальну зарплату

Експерти підкреслюють, що підвищення мінімальної зарплати не повністю компенсує рівень інфляції. З початку 2022 року інфляція в Україні склала 32,1%, що означає, що ціни на товари та послуги зросли майже на третину. У той час, як індексація зарплати — позитивний сигнал для ринку праці. Експерти застерігають, що в умовах рекордного дефіциту бюджету і повномасштабної війни це не вирішить всі проблеми. Про це зазначила, завідувачка сектору відділу досліджень якості життя населення в Інституті демографії та соцдосліджень при НАНУ Людмила Черенько.

"І хоча 2023-й показав невелику інфляцію (5,1%. — Ред.), в умовах повномасштабної війни компенсувати мінімалкою втрати — це, звичайно, нереалістично. Підвищення мінімальної зарплати — це позитивний сигнал і для ринку праці. Сказати, що воно має бути більше, можна. Звичайно, має. Але в тих умовах, що склались, і це підвищення вже є результатом", — каже вчена.

Таким чином, хоча підвищення мінімальної зарплати є кроком у напрямку поліпшення фінансового стану громадян, економічні труднощі, з якими стикається країна, вимагають більш комплексного підходу до розв'язання проблеми інфляції та забезпечення стабільності національної валюти.

Раніше “Коментарі” писали, що Держстат опублікував статистику зарплат за підсумками 2023 року. За їхніми даними, середня заробітна плата в Україні збільшилася на 17,3% і 2023 року становила 17 442 гривні. Крім того, Держстат опублікував статистику за секторами з найвищими і найнижчими зарплатами в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

5 березня 2024, 16:45

В первую очередь это приведет к очередному повышению цен на все, по той причине, что налоги и сборы расчитываются исходя из минимальной зарплаты. А платит за все, как известно, конечный покупатель. Ну, и да, бюджетникам пару копеек добавят


Новини