Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Очільник МОН розповів, яку зарплатню він отримує та якою має бути оплата праці вчителів
commentss НОВИНИ Всі новини

Очільник МОН розповів, яку зарплатню він отримує та якою має бути оплата праці вчителів

Оксен Лісовий розкрив секрет, щодо «кровно зароблених» на посаді Міністра освіти та зауважив, яку зарплатню мають отримувати педагоги

25 квітня 2023, 13:25 comments1025
Поділіться публікацією:

Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "24 канал".

Очільник МОН розповів, яку зарплатню він отримує та якою має бути оплата праці вчителів

Скільки отримує Міністр освіти і науки України

За словами Міністра, за березень він отримав 27 тисяч гривень заробітної плати. Та, якою буде винагорода за його працю у квітні – посадовець ще не знає.

При цьому, очільник МОН зазначив, що під час співбесіди президент Зеленський запитав у нього: "якою повинна бути зарплата українських вчителів". На що, Лісовий відповів, що назвав ту суму, якої гідні наші педагоги. Хоча, зараз цього результату майже неможливо досягти, додав він. 

"Учитель – скільки він повинен отримувати? Можливо, як військовий? Але військові також мають різну зарплату: на нулі це сто тисяч, а в тилу – 20. Рівень заробітної плати має залежати від рівня кваліфікації та від ряду інших чинників", — зауважив Оксен Лісовий.

Як він переконаний, дане питання "на слуху", проте, на реалізацію цієї мети необхідні гроші з бюджету. Поки що, підвищення зарплат вчителям залишається на рівні реальних можливостей та бажань. В уряді ж знають про ці потреби, каже очільник МОН.

"Уряд чує і розуміє ці потреби, проте маємо ще й інші дефіцити. Наприклад, дефіцит державної субвенції на зарплату вчителям сьогодні становить понад 8 мільярдів гривень. І ці гроші теж треба знайти, бо це призупинені виплати надбавок через введення воєнного стану", — зауважує Міністр.

"У будь-якому разі, спершу потрібно напрацьовувати механізми. І для моєї команди це одне з пріоритетних завдань",- продовжує він.

Як писали "Коментарі", очільник МОН зробив гучну заяву щодо найбільшого виклику української освіти. Оксен Лісовий назвав головне, з чим сьогодні має боротися українська освіта



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

tyutyu

25 квітня 2023, 12:52

Открытый поиск сeкc партнеров в вашем городе и по интересам, все анонимно и пока что беcплатно. Реально крутая штука, пользуйся ---- https://urlis.net/club


Новини